A Debrecen legyőzésével alapszakasz-harmadik a Veszprém

A Balaton Bútor FC Veszprém magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott kedd este a Debrecen vendégeként a futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.

Utolsó előtti mérkőzésére készült a futsal élvonal alapszakaszában a Balaton Bútor FC Veszprém. Fehér Zsolt legénysége annak tudatában látogatott a negyedik helyezett Debrecenhez, hogy pontszerzése esetén biztosan megőrzi harmadik pozícióját.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a hazaiaknál Faragó a kapu fölé, Tatai pedig mellé lőtt rögtön a találkozó elején. A folytatásban a veszprémiek bizonyultak aktívabbnak, ellenfelük védekezni kényszerült. A 7. percben aztán feljegyezhettünk egy újabb debreceni helyzetet: Kántor emelését bravúrral védte Sásdi.

A félidő derekánál góllá érett a bakonyi fölény. Tatai elsőre ugyan még a kapufát trafálta telibe, Rutai lekészítését követően aztán a hosszú alsóba bombázott. A kapott gól megfogta a hajdúságiakat, Tatai egy percben belül már a második találatát jegyezte (0-2).

A taktikailag kiválóan felkészített Balaton Bútor továbbra is uralta a bajnokit. Sásdi remek ütemben dobta ki a labdát a jobb oldalon megiramodó Pálnak. A válogatott kiválóság életerős lövését Krajcsi még kiütötte, a kipattanót azonban bevágta Montero (0-3).

A szünet előtt még egyszer megvillantak a vendégek. Komáromi szélre tett labdáját Pál tálalta önzetlenül Fridrich elé, aki tovább növelte a különbséget (0-4).


Fotó: archív

Lényegesen magasabb sebességi fokozatban kezdett a DEAC, ami azonnal meg is hozta számukra a sikert. Siska élesen belőtt labdáját Faragó vágta be közvetlen közelről a hosszú oldalon (1-4).

Valóságos tűzijáték alakult ki a veszprémi kapu előtt: két hazai kapufa után Bencsik Ádám vetette bele magát önfeláldozóan Szentes-Bíró löketébe.

A folytatásban is a nagy erőket mozgósítottak a szépítés érdekékében a fekete mezesek, de rendre pontatlannak bizonyultak. A Fehér-csapat veszélyesen kontrázott, Tatai éles szögből a kapufát találta el.

A 33. percben végleg eldőlt három pont sora. Tatai csent labdát Szentes-Bírótól, majd Rutaihoz passzolt, aki a hálóba lőtt (1-5).

A hajrában vészkapussal támadtak a cívisvárosiak. Erőfeszítésük pedig nem volt hiábavaló, Thiago beadását Tóth Attila váltotta gólra hárommal a lefújás előtt (2-5). Az utolsó percben Montero és Fridrich vezethetett veszélyes kontrát, de utóbbi elől Thiago az utolsó pillanatban tisztázott.

Győzelmével a Veszprém kilenc pontra növelte előnyét a tabellán a Debrecennel szemben az utolsó forduló előtt, amelyben a címvédő Berettyóújfalunál vizitál majd.

Férfi futsal NB I, a 13. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
DEAC–Balaton Bútor FC Veszprém 2-5 (0-4)
Debreceni Egyetemi Sportaréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Futó (Apkó, Muhari)
Debrecen: Krajcsi – Faragó, Szentes Bíró, Siska, Kántor
Csere: Dobi, Tóth B., Sánta, Tóth A., Figeczki, Thiago, Rácz, Berecz, Szabó J.
Vezetőedző: Elek Gergő
Veszprém: Sásdi – Tatai, Boromisza, Rutai, Bencsik Á.
Csere: Klcsó, Spandler (kapusok), Erdősi, Palvek, Fridrich, Pál, Komáromi, Montero
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Faragó (21.), Tóth A. (37.), ill. Tatai (11., 11.), Montero (13.), Fridrich (18.), Rutai (33.)