A Telekom Veszprém 15 góllal győzött Tatabányán

A címvédő és listavezető Telekom Veszprém nézők előtt 40-25-re nyert a Tatabánya vendégeként a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.

Az idén először rendeztek Tatabánya – Veszprém mérkőzést a magyar bajnokságban, eddig sajnos a járványhelyzet nem engedte ezt. A meccset a vendég Veszprém kezdte és Nilsson révén meg is szerezte a vezetést. Az 5. percben 2:4-re vezetett a Telekom, és egy hosszú kettős emberelőnyből még tovább növelte előnyét. Sipos és Zdolik visszatérésekor 2:7 állt már az eredményjelzőn. Az első félidő közepe tájékán többször is hibázott az „Építők” védekezésben, amikből Sipos dobott több könnyű gólt, de szerencsére a támadások ültek, és rendre gól született belőlük. A vendég előny egyre csak nőtt, hat perccel a játékrész vége előtt nyolc góllal vezetett a Veszprém. A szünetre tízet tett közé a Veszprém, 10:20.


Fotó: archív

A második félidőre Cupara érkezett a veszprémi kapuba, azonban a nagy védést Bartucz mutatta be Yahiaval szemben a legelején. Az első öt percben nem is tudott gólt szerezni a Telekom, mindent fogott Bartucz. Természetesen a vendégek megtalálták a hazai kapus ellenszerét, és 15:27-re vezettek már a 42. percben. Öt perccel később Rogerio Moraes mindössze a második veszprémi kiállítást kapta, a Tatabánya élt is vele és szép gólokat szerzett. Kentin Mahé kifejezetten elemében volt, és az 54. percben már nyolcadik gólját szerezte. A Veszprém 40 gólt szerezve, jó csapatjátékkal hozta el végül a két pontot Tatabányáról, és remekül hangolt a jövőheti Nantes elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre. A végeredmény: Tatabánya – Veszprém 25:40

Mérkőzéstükör
David Davis: Sajnos ez helyzet, amiben élünk nagyon befolyásolta a Tatabányát, hiszen már két covid perióduson vannak túl. A meccsről nem sokat tudok mondani, próbáltunk készülni a Nantes elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőre, ez sikerült. A héten folytatjuk az edzéseket.

Manuel Strlek: Gratulálok a Tatabányának, hiszen a sok hiányzó ellenére jó hozzáállással jöttek ki a pályára. Az első perctől koncentráltan játszottunk, és jól működött az 5-1-es védekezésünk ismét, aminek nagyon örülünk.

Vladan Matic: Nehéz mit mondani. Gratulálok a Veszprémnek. Furcsán hangzik, de jó, hogy ma játszottunk a Veszprémmel, hiszen most sok volt a hiányzónk, de a komoly meccsek még csak most jönnek. Sok sikert ellenfelünknek a Nantes ellen, remélem, bejutnak a Final4-ba, mert megérdemlik.
 
Sipos Adrián: Gratulálok a Veszprémnek. Furcsa volt a mai mérkőzés. A sok sérült miatt nehéz dolgunk volt. Próbáltunk minél szorosabb meccset játszani, de ma ennyi volt benne.

Grundfos Tatabánya - Telekom Veszprém 25:40 (10:20)
 
Grundfos Tatabánya: Bartucz, Wyszomirski, Konecny – Bognár, Tóth 1, Sipos 3, Nemes 3, Hornyák, Sunajko 1, Ilyés, Balogh 9 (2), Debreczeni, Zdolik 6, Bodnár 2
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia 5, Moraes 3, Nilsson 5, Markussen, Ligetvári, Marguc 3, Strlek 10, Blagotinsek, Mahé 9 (3), Dörnyei, Maqueda 3, Lékai 2, Borozan
 
Hétméteresek: 3/2 ill. 3/3
Kiállítások: 8 perc ill. 4 perc