Tíz góllal győzött a címvédő Veszprém

A címvédő Veszprém 39-29-re nyert Dabason a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A pirosmezes Dabas kezdte a mérkőzést az OBO Arénában, de az első támadásból sem ők, sem a Veszprém nem tudott betalálni. Az első öt perc kiegyenlített játékot hozott, illetve jó kapusteljesítményt. Holló és Cupara is jó formában volt. A vezetés ekkor a Veszprémnél volt, 2:4. A Telekom sok labdát adott el, ezzel közel tartva az ellenfelet, sőt a 13. percben vezetni is tudott egy darabig a Dabas. A hazaiak nagyon jól támadtak, illetve a veszprémi védelem nem igazán teljesített jól. A 23. percben a Dabasnál volt az előny, 13:11. Maradt is a dabasi előny a szünetre, 16:15.


Fotó: archív

Az „Építőknek” 5 perc kellett a második félidőben, hogy megfordítsa az állást, és 17:21-re elmenjen. A Dabas átállt a kapus nélküli játékra, és két beállóval igyekeztek helyet csinálni maguknak a veszprémi falban. Sok tiszta ziccert tudtak lőni ebből. Ennek ellenére a Veszprém előnye 21:26-ra nőtt a 43. percben. A Veszprém elkezdett a szintjének megfelelően kézilabdázni, és kezdte leszakítani magáról a hazai csapatot. Összeállt a védelem és a könnyű góloknak köszönhetően időkérésre kényszerítette Tomori Győzőt a Veszprém. A 48. percben már 10 volt a felek között, 22:32. A Telekom Veszprém egy félidőnyi jó játékkal végül eredmény szempontból magabiztosan verte a Dabasi KC VSE együttesét, ezzel pedig megnyerte a magyar bajnokság alapszakaszát. A végeredmény: Dabas - Veszprém 29:39

Mérkőzéstükör

David Davis: Gratulálok a csapatnak, a Klubnak és a Szurkolóknak is, hiszen megnyertük az alapszakaszt, ami jó hír. A meccs nagyon nehéz volt, nem egészen 48 órával ezelőtt még Nantes-ban játszottunk. Nem igazán volt időnk készülni, és ez meg is látszódott az első félidőn. A második játékrészben jobban mentünk, és már csak a jövőheti Bajnokok Ligája visszavágóra koncentrálhatunk.
 
Nikolaj Markussen: Nem sok időnk volt felkészülni a maira, tegnap hajnalban értünk haza, egy rövid alvás után volt egy edzésünk. Persze ez nem kifogás, ez a Veszprém nem az volt, amihez a Szurkolóink hozzászokhattak. A második félidőben megmutattuk, hogy profik vagyunk, és befejeztük a munkát. Ezt a győztes érzést szeretnénk tovább vinni a jövőhétre.

Tomori Győző: Gratulálok a Veszprémnek, és sok sikert nekik a továbbiakban. A héten csak magunkkal foglalkoztunk, és a bajnokság utolsó meccsére való felkészülés volt a cél. Az a csapat igazi arca, amit 35-40 percig mutatott, bátor játék és jó hozzáállás. A védekezéssel elégedett vagyok, támadásban pedig teher nélkül vállaltuk a lövéseket.
 
Váczi Milán: Gratulálok a Veszprémnek, és gratulálok a csapatnak az első félidei játékhoz. A második játékrészre egy teljesen más Veszprém jött ki. Én jól éreztem magam a pályán. Úgy kell játszanunk, ahogyan az első 30 percben, és akkor minden rendben lesz.

Dabasi KC VSE - Telekom Veszprém 29:39 (16:15)

Dabasi KC VSE: Holló, Hermann – Garajszki, Váczi 7 (2), Zatureczki, Antal 1, Fekete 4, Laurinyecz 3, Szöllősi 3, Horváth 1, Török 3 (1), Koller 1, Hajdú, Katona, Ács 3, Kende 3

Telekom Veszprém: Cupara – Manaskov 4, Yahia 7, Moraes 3, Markussen 3, Ligetvári 2, Blagotinsek 1, Shishkarev 1, Mahé 10 (2), Dörnyei 1, Lukács 1, Maqueda 3, Lékai 3

Hétméteresek: 4/3 ill. 2/2
Kiállítások: 4 perc ill. 10 perc