Győzelemmel rajtolt a Veszprém

A SEHA Liga pénteken rajtoló négyesdöntőjére készülő Telekom Veszprém 39-24-re legyőzte vendégét, a Komlót a férfi kézilabda NB I keddi mérkőzésén.

A hazaiak kezdték a mérkőzést, de egy Blagotinsek rontás után a Komló szerzett előnyt. Kétgólos vendég vezetés és egy Blagotinsek kiállítás után a Veszprém egyenlített (6. perc 3-3). A Komló kihasználva egy újabb emberelőnyt ismét ellépett 2 góllal, de nem tartott sokáig hiszen az Építők két szép lerohanás góllal egalizált, majd Dörnyei második góljával újra vezetett (13. perc 7-6). A félidő közepén jöttek a frissítő cserék, az eredményjelzőn továbbra is döntetlen állt (10-10). Kicsit megrázta magát a Veszprém és máris 3 góllal vezetett, amire a vendég edző időkéréssel reagált (23. perc 14-11). Egy durva szabálytalanság és reklamálás miatt Nenadic 4 perces büntetést kapott. Egy szép védés után Cupara szerzett gólt az üres kapuba (16-15). Ilic utolsó pillanatos góljával egy gólos Veszprém vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő elején egy emberelőnyt kihasználva hamar 4 gólosra hízott a hazai előny (35. perc 22-18). Cupara remekül védett a második félidőben, büntetőt is hárított, támadásban pedig Lékai volt elemében. 10 perc alatt 1 gólra volt csak képes a Komló, ezért kikérték második időkérésüket is (25-18). Egy gyönyörű légpassz után Maqueda növelte 8 gólosra a hazai vezetést a félidő közepén. Ligetvári hatalmas átlövés góljával alakult ki először 10 gólos különbség (49. perc 31-21). Cupara remek teljesítmény nyújtott a második játékrészben, 20 perc alatt mindössze 3 gólt kapva és 3 büntetőt védve. A végén az összes fiatal játékos pályára került és ők is szép megoldásokat mutattak be. Végül fölényes Veszprém győzelemnek örülhettek a szurkolók.

Telekom Veszprém – Sport36-Komló 39:24 (19:18)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara 1 – Manaskov 2, Nenadic 2, Maqueda 6 (1), Nilsson 5, Ligetvári 3, Strlek 3, Lukács 3, Blagotinsek 1, Ilic 2, Dörnyei 6, Lékai 4, Sipos 1
 
Sport36-Komló: Granic, Pásztor – Zobec 2, Jóga 1, Vaskó 2, Szöllősi, Grünfelder 1, Sunajko 1, Jerkovic 3, Takács 5, Szkokán, Melnyicsuk 1 (1), Orbán 4, Metcz, Vranac 4, Hoffmann
 
Kiállítások: 10 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 1/1 ill. 4/1

Kilvinger Bálint: Gratulálok a hazai csapatnak a Telekom Veszprémnek, megérdemelt győzelem volt ez, még úgy is, hogy egy jó első félidőt tudtunk játszani. Kétarcú volt egy kicsit a játék, az első félidőben jól sikerült nekünk minden, koncentráltan, sok gólt lőttünk. Aztán a második félidőre kijött a fizikai különbség a két csapat között. Pontatlanok voltak a lövéseink, nem tudtuk tartani az eredményt. Annak örülök, hogy végre tétmérkőzésen mérhettük le a tudásunkat, hogy hol tartunk, van még munka előttünk.  Jövő héten élesben is kezdődik a bajnokságnak az a szakasza, ahol szeretnénk pontokat gyűjtögetni. Sok sikert kívánunk a Veszprémnek a továbbiakban!

Sunajko Filip: Gratulálok a Veszprémnek, jól játszottak. Mi csak az első félidőben játszottunk jól, aztán elfogytunk fejben és fizikálisan is. Ez egy remek lehetőség volt felkészülni a jövő heti mérkőzésünkre.

Momir Ilic: Én is szeretnék gratulálni a Komló csapatának. Ahogy Cupara is mondta, két különböző félidőt láthattak a nézők, nem voltam elégedett az első játékrésszel, a harcossággal, ahogy lejátszottunk bizonyos szituációkat. A második aztán már sokkal jobb volt és azt láttam viszont, amit a szünetben megbeszéltünk. Ezért elégedett lehetek, de persze tudjuk, hogy folytatnunk kell a munkát, péntekig még egy lépcsőfokot feljebb kell lépnünk, hogy a SEHA Ligában eredményesek lehessünk.

Cupara Vladimir: Gratulálok a Komlónak a jó meccshez. Jó második félidőt játszottunk, ezzel elégedettek lehetünk. Ez jó felkészülés volt nekünk a hétvégi Seha négyes döntőre.

Képgaléria