Átadták a Veszprémi Jégcsarnokot

Több mint egymilliárd forintból épült jégcsarnokot adtak át pénteken Veszprémben.

A rendezvényen Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta: több mint egymilliárd forint TAO-támogatásból első ütemben megvalósult a kétezer négyzetméter alapterületű csarnok, a jégpályával és a szükséges gépészeti elemekkel.

A második ütemben hasonló nagyságrendű TAO-forrás felhasználásával a csarnok elé és mögé is egy-egy épületet terveznek kiszolgáló funkciókkal, valamint bemelegítő termekkel - ismertette. Hozzátette: a második ütem részét képezi egy már megépített csaknem 300 fős lelátó is, amely alatt öt öltözőt alakítottak ki.

Az avatóünnepségen Sáfár Sándor, az Emberi Erőforrások Minisztériumának az államilag elismert sportakadémiák működésével kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztosa az utánpótlás előtt álló lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Hangsúlyozta: az a cél, hogy az ország minden régiójában legyen megfelelő szintű pálya a sportolni vágyóknak.


Fotó: Kovács Bálint

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője kijelentette: Veszprém sportos város, de az infrastruktúrában voltak hiányosságok. Mára azonban van sportuszoda, hamarosan elkészül a tornász gyakorló és már van jégcsarnoka is Veszprémnek - tette hozzá.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP), Veszprém polgármestere arról beszélt: az elmúlt időszakban megújították, bővítették a városi sportlétesítményeket, vagy nagyobbat építettek helyettük, de most egy olyan sportágnak sikerült infrastruktúrát biztosítani, ami eddig még nem volt jelen a megyeszékhelyen.

Kolbenheyer Zsuzsanna, a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja pedig azt emelte ki, hogy a veszprémi jégcsarnok a székesfehérvári jégkorongozókkal együttműködve a női jégkorong egyik régiós központja is lesz.

Németh Balázs tájékoztatása szerint a veszprémi jégcsarnokban U8-U14 korosztályig utánpótlás csapatok, U25-ös kategóriában társklubokkal közösen női együttes és a Pannon Egyetemmel együttműködve OB IV-es csapat is hokizik majd.