Veszprémi siker Egerben

A Telekom Veszprém 36-28-ra győzött az Eger otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi mérkőzésén.

A Telekom Veszprém az Eger csapatánál vendégeskedett a K&H Ligában. Yahia, Maqueda, Nilsson, Lauge, Strlek csapattal kezdtünk, Sipost cseréltük Lékaira támadásban. A találkozó első gólját az Eger csapata szerezte. 7 és fél perc után 6-3-at mutatott az eredményjelző, így Momir Ilic időt kért. Utána a Veszprém sokkal koncentráltabban játszott, a 15. percben egyenlített 7-7. Fej fej mellett haladtak a csapatok, majd a 18. percben a Veszprém átvette a vezetést. 9-10. Cseréltünk, Lukács, Ilic, Dörnyei, Mahé, Ligetvári, Blagotinsek a pályán. 9-11-nél az Eger időt kért. A félidő második fele sokkal gyorsabb játékot hozott, de védekezésben több hiba is becsúszott. 15-17.


Fotó: archív

Kezdődik a második félidő, Lauge és Nilsson a pályán a fiatalokkal. Gyors, dinamikus játék sok hibával folytatódik. 17-22. Ligetvári érkezett a pályára, 20-25. Ilic Zoran és Lukács Péter átlövés, 22-28. Rodrigo Corrales gyönyörű védései után 22-30 és egri időkérés. 22-30-nél a Veszprém belehibázott többször a játékba, 26-32-nél Momir Ilic időt is kért. Az utolsó 5 percben a Veszprémnek nem sikerült visszaszerezni a ritmust, a vége: 28-36

Momir Ilic:- Jó estét kívánok mindenkinek. A Motor Zaporozhye elleni meccsünk után kíváncsi voltam a játékunk bizonyos elemeire és a fiataloknak is szerettem volna több játéklehetőséget adni. A fiatalokkal elégedett voltam, viszont a profi játékosainkkal nem teljesen. Jobban kell összpontosítanunk, jobban kell játszanunk, hiszen a csütörtöki meccs fontos számunkra, az tud majd sikert elérni, aki mindent belead. Gratulálok az Egernek és sok siker kívánunk nekik!
 
Ilic Zoran: - Először is gratulálok én is az Egernek, rosszul kezdtük a mérkőzést, de második félidőben szerencsére tudtunk előnyöket szerezni jobban összpontosítottunk, így sikerült megszereznünk a 2 pontot, amiért jöttünk.
 
Tóth Edmond:- Gratulálok a Veszprémnek! Elsősorban a közönségünket szerettük volna kiszolgálni, hiszen tartozunk nekik azzal, hogy mindig mindent beleadunk. A csapat tényleg mindent beleadott, még nagy különbségnél is. Örülök neki, hogy szép megoldásokat választottunk, kicsit sok volt a kontragól, ami hozta a mai különbséget, de összességében elégedett vagyok és örülök, hogy küzdéssel ki tudtuk szolgálni a közönségünket.
 
Balogh Tibor: - Egész héten úgy készültünk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, arra törekedtünk, hogy mindenki próbáljon meg 100%-ot kiadni magából, amivel a mérkőzésben, közel tudunk esetleg maradni a Veszprémhez. Kicsit fél szemmel már a jövő hétre néztünk, készülünk majd a Gyöngyös ellen, ahonnan szeretnénk 2 ponttal hazatérni. Ha így hatjunk, mint ezen a mérkőzésen, sikerülhet.

SBS Eger – Telekom Veszprém 28:36 (15:17)

SBS Eger: Balogh, Holdosi 2, Kiss, Machac 4, Tóvizi 1, Kovács 3, Lezák 3, Tóth 1, Lakosy 3, Pulay 4, Száva 1, Szuharev 4, Bernatonis 2
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Yahia, Maqueda 2, Nilsson 7, Ligetvári 1, Strlek 5, Lukács 3, Blagotinsek 2, Mahé 8, Ilic 4, Dörnyei 1, Lékai, Sipos 3.
 
 
Kiállítások: 8 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/3 ill. 2/2