Elmarad a magyar-fehérorosz edzőmeccs

Elmarad a csütörtökre (mára) tervezett Magyarország-Fehéroroszország férfi kézilabda felkészülési mérkőzés.

A magyar szövetség (MKSZ) tájékoztatása szerint azért nem lehet lejátszani Szigetszentmiklóson 18 órától a találkozót, mert a vendégcsapatban koronavírusos megbetegedés történt.

"Természetesen szakmai szempontból sajnáljuk, hogy elmarad a találkozó, de nyilván az Európa-bajnokság előtt fokozott óvatosságra van szükség és semmilyen kockázatot nem szeretnénk vállalni" - idézi Gulyás István szövetségi kapitányt az MKSZ honlapja. Hozzátette, a keret tagjai az edzőtáborban egymás ellen edzőmérkőzést játszanak a megfelelő terhelés és a szituációk gyakorlása érdekében.


MKSZ/Kovács Anikó

Novák András, az MKSZ operatív igazgatója úgy fogalmazott, a jövő csütörtökön kezdődő magyar-szlovák közös rendezésű kontinenstorna sikere érdekében az óvatosság most a szakmai szempontokat is felülírja.

A magyar válogatott szombaton 18 órától Bahrein ellen játszik edzőmérkőzést Szigetszentmiklóson. Az Európa-bajnokság B csoportjában egy hét múlva 20.30-tól Hollandiával, jövő vasárnap 18 órától Portugáliával, majd január 18-án 18 órától Izlanddal találkozik. A középdöntőbe a csoport első két helyezettje jut.