Rangadót veszített a Veszprém

Hazai pályán bukott fontos mérkőzést a Fejér-B.Á.L. Veszprém vasárnap a férfi kézilabda élvonalban.

Kimaradt helyzettel kezdett a Veszprém, majd Éles Benedek büntetőt hibázott, ez a vendégeknek adott lendületet, akik három góllal megléptek, 8. perc: 3-6. Igyekezett felzárkózni a házigazda, ez majdnem sikerült is, de hiába védett Borbély 6-8-as állásnál, a másik oldalon Pallag kapus is megmutatta tudását. Persze nem adta fel a Veszprém, Hári hetesével össze is jött az egyenlítés, sőt, nem sokkal később a vezetést is átvették a hazaiak, 19. perc: 10-9. Fej fej mellett haladtak a felek, majd a bakonyiak tudtak újítani, Hári és Szeles találataival sikerült némi előnyt szerezni a szünetre.


Képgaéria a cikk végén

Fordulás után gyorsan egyenlített a Dabas (16-16), ezután megint a Veszprém kezdeményezett, 38. perc: 19-17. Borbély jól védett, a hazaiak játszottak előnyben, azonban nem tudtak ellépni a vendégektől, 41. perc: 21-20. A Dabas egalizált (21-21), majd Laurinyecz góljával visszavette a vezetést, 21-22. Ezután többször is döntetlen volt az állás, viszont a vendégek kihasználták a hibákat, 53. perc: 24-29. Innen már nem volt visszaút, nyert a Dabas, amely ezzel megelőzte a tabellán a Fejér-B.Á.L.-t.

Éles József: - Sokat készültünk, hiszen fontos volt számunkra a két pont. Sajnos idegesen játszottunk, sok hibát vétettünk. A második félidőben a szerencse sem állt mellettünk.

Fejér-B.Á.L. Veszprém–Dabas 29-34 (15-13)
Veszprém, 800 néző. vezette: Fekete, Tóth
Veszprém: Borbély – Tóth P. 2, Széles 5, Fazekas G. 6, Vajda 3, Éles B. 5, Hári 6 (2)
Csere: Bugyáki, Kristóf, Tóth J. 2, Somogyi, Szmetán P.
Vezetőedző: Éles József
Dabas: Pallag – Ács, Török 8, Garajszki 1, Szöllősi Sz. 6, Tarabochia 8, Laurinyecz 7
Csere: Horvat 3 (1), Váczi M., Kende, Katona, Horvát L. 1, Győrvári
Vezetőedző: Tomori Győző
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1

Képgaléria