Bécsi Nikolett minden versenyszámában aranyérmes

Minden versenyszámban, ahol elindult, aranyérmet szerzett Bécsi Nikolett, a Hatvanban megrendezett Spirit Nemzetközi Taekwondo Bajnokságon.

Hét ország több száz nevezésével hat páston számos versenyszámban léptek szőnyegre a versenyzők. A kétnapos versenyen, a veszprémi Padányi klub versenyzői serdülő, junior és felnőtt versenyzői mérték össze erejüket.


Vajky László edző, Tóth András, Bécsi Nikolett

Serdülők között Dobai Zsiga és Küronya Mátyás első versenyükön a magassági törés versenyszámban a 6. és 8. helyen végeztek a legjobb nyolc közé jutásig, ötször kellett újabb és újabb gyakorlatot bemutatni. Junior formagyakorlatban Tóth András Áron a döntőig jutva, ezüstérmet szerzett, ami rendkívül jó nemzetközi eredmény a rövid ideje már a magyar válogatottal is edző sportolónak.

Felnőtt kategóriában, néhány hete az Veszprém Arénában rendezésre került több magyar bajnoki címet is szerzett Bécsi Nikolett képviselte a klubot. Nikolett a megszokott három egyéni versenyszámban formagyakorlatban, küzdelem legkisebb súlyban 50 kg és a súlyhatár nélküli, abszolút versenyszámban erőtörésben képviselte a veszprémi Padányi Klubot. Mindhárom versenyszámot megnyerve zárta a nemzetközi versenyt. Nikolett számára jó felmérés volt, mivel rövidesen utaznak a magyar válogatottal és Vajky László személyi edzőjével a romániai Európa-bajnokságra, Niki mindegyik számban, pár hete, már a veszprémi magyar bajnokságon kvalifikálta magát.