Ezüstérmet szereztek erőtörésben Bécsi Nikolették

Bécsi Nikolett a magyar válogatott tagjaként ezüstérmet szerzett erőtörés számban a Kolozsváron rendezett taekwan-do Európa-bajnokságban.

A múlt héten Kolozsváron rendezték meg a ITF Taekwon-do Európa-bajnokságot, amelyre harminc országból közel ezerkétszáz nevezés adtak le. Veszprémet a Padányi klub kiválósága, Bécsi Nikolett képviselte személyi edzőjével, Vajky Lászlóval.

A válogatott keret már hétfőn elutazott a rangos megmérettetésre. Kedden regisztráció, mérlegelés, majd a nyitó gála következett. Bécsi Nikolett szokás szerint hozta a súlyát (49,8 kg) a legkisebb súlycsoportban.

A veszprémi kiválóság szerdán formagyakorlattal kezdett, ahol a legjobb nyolc közé jutva kis különbséggel maradt alul lengyel ellenfelével szemben, így éppen lecsúszott a dobogóról és az ötödik helyen végzett a rendszerint népes kategóriában.

Csütörtökön délelőtt a küzdelmekkel indult a program. Bécsi itt sajnos csak az utolsó menetben pörgött fel a megfelelő szintre, így már nem maradt ideje tudását előnyre váltani, s nem jutott tovább.

Néhány óra pihenés után máris kezdődött az erőtörés száma. Ebben a súlycsoport nélküli teljesítményszámban Nikolett a mezőny legkisebb versenyzőjeként is a világ élvonalához tartozik. Az alapkörben azonban sajnos kézzel hibázott, így egy ponttal lecsúszott a dobogóról, s negyedik lett.

Péntek délelőtt a csapatszámok következtek. Nikolett csapattársaival együtt teljesítette az alapszintet erőtörésben, így a magyar csapat a lengyel, román és finn gárdával együtt a döntőbe került. A további sorrendet eldöntő törésekben már csak Nikolett vett részt. Városunk büszkesége előbb rontott, de ugyanígy tettek a többiek is. Csak a lengyelek fejezték be sikerrel a sorozatot, így ők már a biztos első hely birtokában néztek tovább vetélytársaikat. Bécsi Nikolett a harmadik sorozatban már nem engedte ki a kezéből a lehetőséget, az újabb eredményes töréssel pontot szerzett a magyar csapatnak, amely így ezüstérmet szerzett a román világbajnok és a finn Európa-bajnokcsapat előtt.

Szombaton a csapatküzdelemmel zárult a versenyzés Nikolettnek, aki tehát éremmel tért haza a nívós seregszemléről.