Esélyt sem adott a Berettyóújfalu a Veszprémnek

A veszprémi futsalcsapat súlyos, 6-0-s vereséget szenvedett a Berettyóújfalu otthonában hétfőn az első osztályú futsalbajnokság felsőházi rájátszásában.

Két körrel a futsal NB I felősházi rájátszásának végelszámolása előtt az utolsó helyen álló Veszprém a harmadik helyet elfoglaló, a bajnoki döntőért küzdő Berettyóújfalu vendégeként lépett pályára.

A négyszeres bajnok MVFC számított a találkozó esélyesének, ráadásul a bakonyiak kezdőcsapatba jelölt házi gólkirálya, Tatai József lábfájdalma miatt idő előtt kivált.

Nagy Kevin révén már a 4. percben vezetést szerzett a Berettyóújfalu. A veszprémiek öt a négy elleni játékkal próbáltak zavart kelteni, de nem jártak sikerrel. Nagy Kevin a 9. minutumban egy labdaszerzést követően újabb találatot szerzett, majd másodpercekkel később ismét betalált (3-0).

Az 1. FCV a folytatásban sem tudta felvenni a mérkőzés fordulatszámát. Szabó Péter révén öttel a szünet előtt már négy volt közte, a játékrész utolsó percében pedig a negyedik találatát is megszerezte Nagy Kevin (5-0).


Tál Dominik/vehir.hu (fotó: archív)

A második felvonásban Spandler helyére Koncsol érkezett, aki rengeteg bravúrt bemutatott.

Fehér Zsolt legénysége jól küzdött, s úgy tűnt, hogy lehozza kapott gól nélkül a második felvonást. Rábl azonban az utolsó percben betalált, kialakítva ezzel a 6-0-s végeredményt.

A Veszprém tehát súlyos vereséggel a háta mögött találkozik pénteken (kezdés: 18.30) a címvédő, éllovas Haladással a rájátszás és minden emberi számítás szerint az idény utolsó hazai meccsén.

Férfi futsal NB I, felsőházi rájátszás, 8. forduló:
MVFC Berettyóújfalu–1. FC Veszprém 6-0 (5-0)
Berettyóújfalu, vezette: Borbás (Kakuk, Aczél)
Berettyóújfalu: Sándor – Matheus, Rábl, Iszák, Rafinha
Csere: Mezei D. (kapus), Korcsmáros, Nagy K., Magyari, Nagy D., Daróczi, Szabó P., Schusterman, Dúró
Vezetőedző: Trencsényi János
Veszprém: Spandler – Tatai, Dorogi, Gerencsér, Lux
Csere: Koncsol (kapus), Bognár P., Ábrahám, Gavrilovics, Fellembek, Kiss M.
Vezetőedző: Fehér Zsolt
Gólszerzők: Nagy K. (4. 9., 9., 20.), Szabó P. (15.), Rábl (40.)