Idén is a negyedik helyen fejezte be a bajnokságot a VEHIR-VESC

Veszprémben zárta le a bronzpárharcot a BVSC-Zugló.

A nagy téthez mérten feszült játékot hozott a VEHIR-VESC - BVSC-Zugló bronzcsata második találkozója, amely előtt Debora Araújo vehette át a szezon legjobbjának járó elismerést.

Jobban kezdte a találkozót a hazai alakulat, 6-3 után azonban a vendégek pillanatai következtek. A folytatásban egy-két ponttal Richardsék álltak jobban, de amikor négyre nőtt a különbség időt kértek a fővárosiak. Ez nem rázta fel igazán a fehérmezeseket, kisvártatva ismét magához rendelte övéit Daróczi Gergely, de így is könnyedén jutott el húsz pontig a Veszprém. Utána viszont a BVSC szerzett négy pontot zsinórban, úgyhogy Tumpech Ádám is kikérte az első idejét. Több izgalmat viszont már nem hozott az első felvonás, így a hazaiak kerültek előnybe (1-0, 25:17).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a második játszma elején. Szerencsés-Miklai blokkjával a BVSC vette át a vezetést, amire Kiss Emese válaszolt egy látványos ponttal. Két rossz megoldás után megint Hajósék jártak előrébb, majd egy újabb gyors váltás után elkezdett meglépni a vendégegyüttes. Jött is a hazaiak időkérése. Nagy sorozatba kezdtek Araújóék, többször is közel jártak az egyenlítéshez, ami végül 20-20-nál sikerült is. Két fővárosi és két hazai pont után újfent egyenlő volt az állás, majd a vendégek időkérése után a VESC jutott játszmalabdához, melyet Piltman váltott pontra egy blokkal (2-0, 25:23).

A folytatást is nagy küzdelem jellemezte, a szett elején egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni. A kezdeti puhatolózás után háromra nőtt a vendégek előnye, de Tumpech Ádám időkérése után zárkózni kezdtek a bakonyiak. A fellángolás viszont nem tartott sokáig, ismét meglógott a BVSC, és hiába a játszma végi hajrá, szépítettek a sárga-kékek (2-1, 22-25).

Hidegzuhanyként indult a negyedik szett, 0-5 után szerzett csak pontot a VESC, de nem sokkal később már tízzel ment a BVSC. A cseréket is harcba küldte Tumpech Ádám, és szép lassan elkezdett visszakapaszkodni a meccsbe a veszprémi hölgykoszorú. Rácz Júlia többször is eredményes volt, Debora Araújo is próbálta húzni a hazaiak szekerét, de a fővárosiak egyenlítését már nem tudták elkerülni a hazaiak. Jöhetett a mindent eldöntő ötödik szett (2-2, 17-25).

A vendégek alakítottak ki nagyobb előnyt az ötödik felvonás elején, majd hiába jött vissza két pontra a VESC, 8-5-ös BVSC vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. Piltman ásznyitásával zárkózott a hazai alakulat, de ezután ismét Szerencsés-Miklaiék pillanatai következtek, amivel le is zárták az összecsapást.

A találkozót ezzel a BVSC nyerte 3-2-re, amivel a fővárosiak nyakába került a bronzérem. A VEHIR-VESC pedig tavalyhoz hasonlóan idén is a negyedik helyen fejezte be az NB I-es pontvadászatot.

VEHIR-VESC - BVSC-Zugló 2-3 (18, 23, -22, -17, -9)

Veszprém, 60 néző. Vezette: Szabó, Tillmann.

VESC: Richards 16, Bozsó 3, Sólyomvári 14, Araújo 22, Kiss 10, Kovács 3. Csere: Bődi (liberó), Sevinger 5, Rácz 3, Deli, Piltman 2. Vezetőedző: Tumpech Ádám.

BVSC: Hajós 17, Villám 12, Szerencsés-Miklai 26, Oláh 12, Benedek 13, Pécsi 1. Csere: Sartoris (liberó), Nagy 2, Tóth Bagi 2. Vezetőedző: Daróczi Gergely.