Európa-bajnoki érmes horvát kézilabdázóval erősített a Veszprém

Az Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes horvát irányító, Luka Cindric a Veszprém férfi kézilabdacsapatához igazolt.

A bakonyi együttes csütörtökön a honlapján jelentette be, hogy a 31. születésnapját pénteken ünneplő játékos két plusz két évre szóló szerződést írt alá. Cindric a Vardar Szkopje együttesével három-három bajnoki és kupagyőzelmet ünnepelhetett, kétszer nyert SEHA Ligát, valamint 2017-ben a Bajnokok Ligájában is aranyérmes lett. Ugyanebben az esztendőben az európai szövetség a szezon legjobb játékosának választotta, majd Kielcébe igazolt, amellyel lengyel bajnok és kupagyőztes lett.

Következő klubja a Barcelona volt, amellyel 2019 és 2023 között négyszer nyert spanyol bajnokságot és kupát, 2021-ben és 2022-ben pedig a katalánokkal is győzött a BL-ben. Az irányító ezt követően a Dinamo Bucuresti-hez igazolt, amellyel román bajnokságot és kupát nyert, valamint bejutott az Európa-liga négyes döntőjébe. Veszprémbe igazolásának köszönhetően Barcelona és Bukarest után ismét együtt dolgozhat Xavier Pascual Fuertes vezetőedzővel.


Fotó: Getty Images

"Miután megegyeztünk Xavi Pascuallal, egyértelművé vált, hogy az ő játékfilozófiájának megvalósításához szükségünk lesz még egy, belső poszton bevethető játékosra. Ezért a vezetőedző és a sportigazgató közös szakmai koncepciójához igazodva a vezetőség úgy döntött, hogy szerződteti a horvát karmestert" - mondta a klub honlapján Bartha Csaba vezérigazgató.

Hozzátette, tisztában voltak vele, hogy Cindricnek az utóbbi időben voltak sérülései, éppen ezért egy alapos orvosi vizsgálaton esett át, amin mindent rendben találtak.

Cindric tíz éve mutatkozott be a horvát válogatottban, amellyel 2016-ban harmadik, 2020-ban második lett az Európa-bajnokságon.