Mikler Roland csak tartalék lesz a férfi kézilabda-válogatottban

A kapus Mikler Roland csak tartalék lesz a magyar férfi kézilabda-válogatottban a párizsi olimpián.

A magyar szövetség közösségi oldalán pénteken megjelent videóban Chema Rodríguez szövetségi kapitány elmondta, hogy a 20 fős keretből a jobbszélső Krakovszki Zsolt, a balszélső Krakovszki Bence és a beálló Szöllősi Szabolcs maradt ki. A londoni olimpikon kapus Mikler Roland, a jobbszélső Rodríguez Álvarez Pedro és az irányító Hanusz Egon tartalék lesz, de a szakvezető elmondása szerint ez változhat, hiszen van három cserelehetőségük az olimpián.

A párizsi olimpia kézilabdatornáján a csapatokat 14 játékos és három tartalék alkotja. Előbbiek az olimpiai faluban, utóbbiak azon kívül, szállodában laknak majd.

Nagyon nehéz döntés volt a keretszűkítés, hiszen olyan játékosokról kellett dönteni, akik ott voltak az idei Európa-bajnokságon és az olimpiai selejtezőn, és ahogy mondani szoktuk, egy család vagyunk - nyilatkozta Chema Rodríguez.


Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

A spanyol edző hozzátette, nehéz pillanat, amikor egy időre el kell búcsúzni a család néhány tagjától, de megértették, elfogadták a döntést, emiatt a kapitány még a szokásosnál is büszkébb a csapatra.

Minden játékos rendkívül profi módon készül, nagyon köszönöm a munkát annak a három kerettagnak, aki nem jön velünk az olimpiára - szögezte le.

A magyar férfi válogatott jövő szombaton Győrben a szlovénok, július 19-én Stuttgartban a németek, 20-án szintén Stuttgartban a japánok ellen játszik felkészülési találkozót. Az olimpiai tornát július 27-én kezdi Egyiptom ellen, majd Argentínával, Norvégiával, a világbajnok Dániával és a címvédő, Európa-bajnok és házigazda Franciaországgal mérkőzik.

A magyar férfi kézilabda-válogatottak olimpiai kerete:
kapusok: Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol), Mikler Roland (Szeged, tartalék)
jobbszélsők: Imre Bence (THW Kiel, német), Rodriguez Álvarez Pedro (Tatabánya, tartalék)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Ferencváros), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német)
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel), Hanusz Egon (Benfica, portugál, tartalék)
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Sipos Adrián (MT Melsungen, német)
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
balszélső: Bóka Bendegúz (Balatonfüred)