Regionális sportszakember-képzés

Október 28-án, szerdán rendezi az Önkormányzati Minisztérium, a Nemzeti Sportszövetség,
a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Testnevelési és Sporthivatal a „Regionális Sportszakember-képzés” elnevezésű konferenciát.

Az általános sportot érintő kérdések mellett uniós pályázatírás, sportigazgatás, sportkommunikáció, szakemberképzés kerül terítékre. A délelőtti programban előadást tart az Önkormányzati minisztérium több munkatársa is a sportigazgatás megváltozott gazdasági körülményeiről, EU-s pályázati forrásokról és a pályázatokhoz kapcsolódó pénzügyi tervezésről illetve elszámolási kötelezettségekről.

Meghallgathatnak a résztvevők egy előadást arról, hogy az informatika hogyan tudja szolgálni a sportot és a kapcsolattervezést, majd a sportszakember-képzés legaktuálisabb kérdéseiről tájékozódhat a hallgatóság.

A konferencia két záró előadását régiónk két elismert szakembere fogja tartani. Mocsai Lajos, mesteredző a sport társadalmi helyzetéről és fejlődési lehetőségéről és a versenysport aktuális helyzetéről, illetve egy általa elképzelt ideális jövőképről fog beszélni. Dr. Szacsky Mihály, tudományos főmunkatárs bemutat egy forradalminak számító újdonságot, a somatoinfrát, mely az emberi szervezetet térképezi fel. Az eljárás
különlegessége, hogy a vizsgálati mélységnek köszönhetően teljes képet kapunk szervezetünk
állapotáról (rejtett betegségek, sérülések, fejlődési szintek). Hosszú távra meghatározható
a sportolók, a diákok fejlődése, így kialakítható a megfelelő jövőkép és edzésprogram is.

További információk, a konferencia programja és a jelentkezési lap letölthető a veszpremsport.hu oldalról.