Diabétesz Világnap Veszprémben

November 16-án sztárvendégek közreműködésével rendezi meg az idei Diabétesz Világnapot az Alapítvány a Cukorbetegekért, a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület, valamint a Vanderlich Egészség Centrum, Veszprémben. A rendezvényen vendégük lesz a DIAEURÓ 2013 Európa bajnok focicsapata, a magyar diabétesz válogatott edzője, Hevesi Tamás, a torna legjobb játékosa, Czernai Gábor, valamint dr. Havasi Anett, a csapat orvosa és Béki János a Diabetes páciens újság és a csapat menedzsere.

A világnapi programoknak a Pannon Várszínház ad otthont 9 órától délután 1 óráig (Veszprém Dózsa György u. 2.). A délelőtt első felében a gyermekeknek is kedveskednek a szervezők. Családi gyerkőcprogramra, arcfestésre, és bábszínházi előadásra invitálják a kicsiket és nagyobbakat. A nap folyamán az is ki derül, ki lesz a „Diabétesz Világnap Hőse”. A szórakoztató programok mellett a rendezvény teljes ideje alatt vércukor és vérnyomásmérés, ingyenes szűrővizsgálatok, valamint diétás és mozgás tanácsadás várja az érdeklődőket. Megismerkedhetnek többek közt a legújabb inzulin pumpa működésével. A világnap üzenetéről, a szűrés és a prevenció jelentőségéről, a szövődménymentes élet lehetőségéről Veszprém megyei szakorvosok tartanak előadást.

A program zárásaként Hevesi Tamás ad koncertet, majd mint minden évben, kék léggömbök százai repülnek a magasba. A rendezvényen az is kiderül majd, hogy alakult a nagy veszprémi szűrés – hányan vállalták, hogy az elmúlt két hónapban egyetlen kérdőív kitöltésével megtudják, mekkora a kockázata annak, hogy cukorbetegek legyenek. Az összesítésből megtudhatjuk, mennyire egészségesek a veszprémiek. A „Nagy szűrés” résztvevői között a világnapon ajándékokat is kisorsolunk.

Diabétesz Világnap Veszprémben, Program

Délelőtti gyermekprogramok:
9:00 - 11:00 óra JÁTÉKVÁR - Gyere, a játék vár! (családi gyerkőcprogram)
9:00 - 11:00 óra ARCFESTÉS, ahol belebújhatsz egy kedves, vagy akár egy félelmetes teremtmény bőrébe!

Színpadi műsorok:
9:30 óra Ludas Matyi: Mesetarisznya Bábszínház
10:00 óra VETÉLKEDÉS a „Diabétesz Világnap Hőse” kitüntető címért /játékmester: Tari Tibi
10:30 óra Hahota: Frici Bohóc családi műsora