Felemás bemutatkozás hazai pályán

A Lizards Floorball Team U14-es csapata szoros játszmában 4:2-es győzelmet aratott, míg az U16-os csapat nagy arányú 4:30-as vereséget szenvedett a fővárosiak ellen.


Képgaléria a cikk végén

Kevés játékossal tudott felállni a mérkőzésre a vendég, budai gárda. Ezért azt a taktikát választották, hogy nagyon zártan védekeztek és csak a biztos letámadások alkalmával mentek át a Gyíkok térfelére. Sokáig nem is találták meg a hazaiak ennek a védelemnek az ellenszerét. Az első harmadban csak a Phoenix szerzett gólt, úgy, hogy összesen talán kétszer voltak a hazaiak kapuja előtt.

A második harmadban is nagy nyomás alatt volt a tűzlabdák kapuja, de így is csak egy alkalommal tudták a Gyíkok a labdát az ellenfél hálójába juttatni. A harmad vége előtt emberelőnyhöz jutott a Lizards csapata, amit nem tudtak kihasználni a sípszó felhangzása előtt, így a kiállításból 17 másodperccel az utolsó harmadra áthúzódott.

A középkezdés után egy gyönyörű akciót hozott össze a Gyíkok első sora, amit pont a kiállítás lejártakor góllal fejeztek be. A záró harmadban aztán már jobban érződött, hogy fáradnak a vendégek, így még két gólt sikerült szerezniük a nagyon hosszú kispaddal felálló veszprémieknek. Hat perccel a lefújás előtt elcserélte magát a hazai gárda, amit gyorsan gólra váltottak a vendégek, így szépítve az eredményt.

 

U14: Lizards Floorball Team - Phoenix Fireball SE 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Pontszerzők: Bögi Levente (1+1), Orosz Luca (0+1), Kiss Máté (2+0), Fertig Dávid (1+0)

Keret: Réti Panni, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Tóth Imre, Orosz Luca, Balázs Levente, Kiss Csenge, Réti Péter, Fertidg Dávid, Trombitás Anna, Bögi Levente, Kiss Csongor, Tóth Péter, Tótik Loretta, Hajas Emma, Trombitás Balázs, Kiss Virág
Kapusok: Tótik Simon, Maier Péter
Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán

A hazai bemutatkozás nem sikerült túl jól. A jó erőkből álló vendégek a játék minden elemében felülmúlták a hazaiakat. A vezetést még sikerült megszerezni, de ezután már a Phoenix diktálta az iramot. Meggyőző játékukra ma nem találta a választ a Lizards. Kicsit taktikusabb játékkal talán elkerülhető lett volna az ilyen nagyarányú vereség.

U16: Lizards Florball Team - Phoenix Fireball SE 4:30

Pontszerzők: Hajas Nándor 3+0,Kasza Balázs 1+0,Horváth László 0+1,Kiss Máté 0+2

Keret: Hajas Nándor, Kasza Balázs, Horváth László, Balogh Roland, Réti Panni, Kiss Máté, Praznovszky Pál, Tóth Imre, Balázs Levente
Kapus: Kovács Áron, Tótik Simon
Edzők: Kovács Tamás, Kiss Zoltán

4

Képgaléria