Lezárul a „Mozdulj!” az egészséges Veszprémért programsorozat

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) 9,2 millió forint uniós támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok - lokális színterek” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 100%-os támogatási intenzitású projektben a sport klub egészséges életmódra nevelő programokat valósított meg Veszprém város területén.

Az atlétikai utánpótlást nevelő szervezet 2012-ben nyújtotta be pályázatát, melyet 2013. szeptember 1-től kezdett el megvalósítani. A szervezet sporttevékenységét kiválóan kiegészítette az inkább fiatalabbak és középkorúak számára szervezett programok, melyek lebonyolításában a VEDAC szakembergárdája is aktívan részt vett.

A projekt keretében az alábbi rendezvények valósultak meg:
- Egészségnap (2014.03.29.),
- Egészséghét (2014.04.24-27.),
- Csoportfoglalkozások az egészséges életmódra nevelés kertében (10 alkalom),
- Különböző, rendszeres sport klubok (zumba oktatás, amatőr futóklub stb.),
- Bajnokságok több sportágban (kosárlabda, kézilabda, teremfoci),
- Baleset megelőzési programok és vetélkedők,
- „Mezei” futóversenyek (2014.03.14, 2014.04.11.).

A projekt keretében továbbá lehetőség volt részt venni egészségügyi állapotfelméréseken, melyeken egy alaposabb vizsgálatot követően még hasznos tanácsokkal is ellátták őket egészségük megőrzése érdekében. Készült továbbá 10 db rövid oktatófilm, melyek a projekt saját weblapján megtekinthetőek, valamint egy hosszú távú stratégiai terv is, mely megvalósításával a VEDAC is hozzájárul a veszprémi lakosok aktív sportéletéhez, és egészségük megőrzéséhez.

A projekt 2014. június 30-án zárul, a fenntartási ideje 3 év, ezért a ebben az időszakban az atlétikai szervezet több olyan programot is fog szervezni, ami nem csak saját sportolóinak, hanem a város bármely lakosának szólnak. Ezekről a programokról a projekt saját honlapján, a www.mozduljveszprem.hu oldalon, valamint a szervezet hivatalos weblapján, a www.vedac.hu oldalon értesülhetnek az érdeklődők.

Kapcsolat és további információk:
Név: Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (8200 Veszprém, Wartha Vince u. 3.)
Képviselő: Németh Attila (ügyvezető)
Telefon: (88) 422-868,
Email: vedac@vedac.hu

További cikkek

Diabétesz Világnap Veszprémben
November 16-án sztárvendégek közreműködésével rendezi meg az idei Diabétesz Világnapot az Alapítvány a Cukorbetegekért, a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület, valamint a Vanderlich Egészség Centrum, Veszprémben. A rendezvényen vendégük lesz a DIAEURÓ 2013 Európa bajnok focicsapata, a magyar diabétesz válogatott edzője, Hevesi Tamás, a torna legjobb játékosa, Czernai Gábor, valamint dr. Havasi Anett, a csapat orvosa és Béki János a Diabetes páciens újság és a csapat menedzsere.
Lehet, hogy ön is diabéteszes? - Indul a nagy veszprémi szűrés!
Egyedülálló szűrési akciót hirdetett a Vanderlich Egészségcentrum és az Alapítvány a cukorbetegekért. Karöltve a megyei kórházzal, valamint Veszprém önkormányzatával arra vállalkoztak, hogy november 5-ig a város teljes felnőtt korú lakosságának, sőt a Veszprémben dolgozóknak is elvégzik azt az egészségügyi kockázatelemzését, mely megmutatja, mekkora az esélye annak, hogy valaki a következő tíz évben cukorbeteg legyen.
MEGKEZDŐDÖTT VESZPRÉM ÉS KÖRNYÉKE LAKOSSÁGÁNAK EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSE
A FÉNY Sportegyesület pályázatot nyújtott be az "Egészségre nevelő és szemléletformáló életmód programok - lokális színterek" című pályázati felhívásra. Az Új Széchenyi Terv keretében, 2013.08.30. és 2014.06.29. között megvalósuló "Élj „AFÉNY”-el! Mozgással a családok egészségéért. " című projektet az Európai Unió vissza nem térítendő 9 929 300 Ft összeggel, 100%-ban támogatja.