Árnyékolással a költségek ellen

Egy jól megválasztott árnyékolástechnikai eszköz akár 18 %-os energiamegtakarítást eredményezhet háztartásunkban.

Sokan csak esztétikai szempontból döntenek a redőny, reluxa, vagy a szalagfüggöny mellett, pedig amellett, hogy sötétít, a hangszigetelésben és a betörésvédelemben is fontos szerepet játszhat, nem beszélve az esetleges viharkárok kivédéséről.

A Rolómesternél a fenti szempontokat is figyelembe véve ajánlják termékeiket, a helyszíni felmérést követően egy ingyenes szaktanácsadás keretében. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek tudása biztosítja a kiváló minőséget és nem utolsó sorban a gyorsaságot.

A lakosság körében a legkeresettebb árnyékolástechnikai eszköz a műanyag redőny, amely egy légréteget képez az ablak és a redőnylécek között, így biztosított az ablakfelületek szigetelése. Egy régi épület esetében az energiaveszteség akár 40%-kal csökkenthető.

Aki a beszerelést követően legalább 15 évig nem akar a redőnyére költeni, annak a széles színskálával rendelkező alumínium redőnyt javasoljuk- tanácsolja a Rolómester. Az alumínium redőny minden alkatrésze alumíniumból készül, ezért rendkívül időtálló.

Első megközelítésben ügyfeleink leggyakrabban a nyári hővédelemnek csak a komfortérzetre vonatkozó hatását értékelik. Pedig az áramszolgáltatók adatai alapján a legmelegebb nyári napok villamosenergia fogyasztása eléri a téli csúcsot. A rohamosan növekvő légkondicionáló berendezések fogyasztása csökkenthető külső árnyékolók együttes alkalmazásával.

- Egy másik költséghatékony megoldás arra, hogy ne az utcát fűtsük, a nyílászárók utólagos szigetelése. A régi, sok időjárási viszontagságot megért nyílászároknál nagy segítség lehet a svéd szilikonos bemarásos technológiával végrehajtott szigetelés. Előnye, hogy jóval olcsóbb a nyílászáró teljes cseréjénél, és akár 10 évig is hatásos lehet a beáramló hideg levegő ellen. A technológia lényege, hogy a keletkezett rés méretéhez igazítva kiválasztásra kerül a megfelelő átmérőjű szilikon gumi, amelyet a nyílászáróban felsőmaróval kialakított nutba helyezünk egy kézi behengerlő segítségével. Ennek a technológiának a segítségével megspórolhatjuk a nyílászárók cseréjének költségét,nincs szükség falak bontására, a kevés munkaórának köszönhetően olcsó megoldás lehet mindenki számára. Télen 2-4 Celsius fokos emelkedést tudunk elérni, nyáron a klíma energiaköltségét csökkenthetjük.

Fontos, hogy az árnyékoló berendezéseket nem egyszerű felszerelési tárgyként, hanem a házunk organikus részeként kell kezelni hőegyensúly és hangszigetelés szempontjából. Az ezen a területen működő cégek állandó törekvése az egyre jobb minőségi követelményeknek való megfelelés, valamint alkalmazkodás az építészeti szerkezetek változó követelményrendszeréhez. Emellett kötelezte el magát a Rolómester is.

Kérjen árajánlatot akár most!

További cikkek

Lezárul a „Mozdulj!” az egészséges Veszprémért programsorozat
A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétika Club (VEDAC) 9,2 millió forint uniós támogatást nyert a TÁMOP-6.1.2-11/1, „Egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok - lokális színterek” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 100%-os támogatási intenzitású projektben a sport klub egészséges életmódra nevelő programokat valósított meg Veszprém város területén.
Diabétesz Világnap Veszprémben
November 16-án sztárvendégek közreműködésével rendezi meg az idei Diabétesz Világnapot az Alapítvány a Cukorbetegekért, a Veszprém Megyei Diabétesz Egyesület, valamint a Vanderlich Egészség Centrum, Veszprémben. A rendezvényen vendégük lesz a DIAEURÓ 2013 Európa bajnok focicsapata, a magyar diabétesz válogatott edzője, Hevesi Tamás, a torna legjobb játékosa, Czernai Gábor, valamint dr. Havasi Anett, a csapat orvosa és Béki János a Diabetes páciens újság és a csapat menedzsere.
Lehet, hogy ön is diabéteszes? - Indul a nagy veszprémi szűrés!
Egyedülálló szűrési akciót hirdetett a Vanderlich Egészségcentrum és az Alapítvány a cukorbetegekért. Karöltve a megyei kórházzal, valamint Veszprém önkormányzatával arra vállalkoztak, hogy november 5-ig a város teljes felnőtt korú lakosságának, sőt a Veszprémben dolgozóknak is elvégzik azt az egészségügyi kockázatelemzését, mely megmutatja, mekkora az esélye annak, hogy valaki a következő tíz évben cukorbeteg legyen.