A román világbajnokot is legyőzte Bécsi Nikolett

Taekwondo küzdősportág alapításának 60-ik évfordulóján az alapítónak tiszteletére rendezett nemzetközi versenyt Nagyváradon, ahol a magyar válogatott színeiben induló Bécsi Nikolett (személyi edzője: Vajky László), három számban nevezett, két aranyat és egy bronzérmet nyert.

Nem sokkal ezelőtt véget ért olaszországi világbajnokságról hazaérkezve Bécsi Nikolett egy hatodik hellyel és egy bronzéremmel a tarsolyában nem pihent, román szervezők meghívására tovább is utazott a nemzetközi Taekwondo kupára. (A románok az idei világbajnokság összetett éremtáblázatán az 54 nemzetből a dobogós második helyen végeztek, ez ígéretes, nívós hátteret biztosított a versenyhez). Az elvárások igazolódtak, látványában, szervezettségében az elmúlt évek legszínvonalasabban, legkomolyabb nemzetközi kupaversenyét rendezték. Az indulók között Bécsi Nikolett mellett, több világbajnok és dobogós nemzetközi versenyző is megmutatta magát.

Erőtörésben versenyszámban Nikolett a román válogatott, újdonsült világbajnok lányt magabiztos teljesítménnyel utasította maga mögé, így Niki állhatott a dobogó legfelső fokára.

Az érdekesség kedvéért tudni kell Nikiről hogy (49 kg és 153 cm magasságával) az erőtörés versenyszámban a világ élvonalának messze legkisebb versenyzője. Egyébként, ezen a versenyen nőknél az Európa bajnokságokon elfogadott férfi szintet kellett teljesíteni.

Ezt a szintet a világon, nők között, csak néhányan tudják eltörni, ezek közé tartozik Niki is. Ezekből is jól látszik, hogy ezen a szinten már nem a nagydaraboknak van esélyük, hanem a kiváló technikával rendelkező, akár a legkisebb, legkönnyebb is lehet a dobogó bármelyik fokán, ahogy ez itt Nikolett esetében is történt.

Küzdelemben is folyamatos, magabiztos teljesítményével került a dobogóra és vehette át az aranyérmet. Formagyakorlatban szintén kiváló teljesítménnyel az elődöntőben került össze a későbbi győztessel, aki minimális pontkülönbséggel előzte meg.

A három versenyszámban nyújtott teljesítményével egyhangú bírói vélemény alapján a verseny végén a mezőny legjobb női versenyző kupával együtt járó pénzdíjat is bezsebelte Bécsi Nikolett, megnyugtatóan zárva a félévet.

A pihenés után az év végéig Nikire egy hazai kvalifikációs versenye mellett, Európa Bajnokság, Kick Boksz sportágban is világbajnokság, és még jó néhány nemzetközi megmérettetés vár. Niki nemzetközi versenyzői szintjét jól mutatják eddigi eredményei. Felkészülését a hazai sportudomány legismertebb szakemberei is segítik, ami nélkülözhetetlen a világszínvonalú versenyzéshez a sportág élvonalába tartozó profi sporttársai között.