Nehéz, de jó mérkőzésre számítanak

Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a kézilabdás lányok, hiszen a sorsolás az első három idegenbeli mérkőzésükre a Debrecent, a Fradit és a Győrt adta. Szándékosan is aligha lehetett volna erősebb hármast összeválogatni, ráadásul következő hét szerdán Magyar Kupa mérkőzésre utazik a csapat Fehérvárra, bedobták tehát a lányokat a mély vízbe. A 18:00-kor kezdődő mérkőzésről kérdeztük Gyurka János vezetőedzőt, és a csapat két leggólerősebb játékosát, Ábrahám Szilviát és Veszeli Juditot.

- Tisztában vagyunk azzal, hogy feljutó csapat vagyunk, és egy tradicionális csapat ellen fogunk játszani, ráadásul idegenben. Minden játékos részéről nagy koncentrációt és fegyelmet fog megkövetelni ez a mérkőzés. A Siófok ellen szerzett két pont rendbe tette az önbizalmunkat, megpróbálunk egy jó mérkőzést játszani. A lendületünket nem szeretnénk megtörni annak ellenére sem, ha Győrben nem úgy szerepelünk, mint ahogy azt mindenki elvárja magától – érvelt Gyurka János.

- Játszottunk a Győr ellen felkészülési mérkőzést, és videón is kielemeztük őket, tudjuk, hogy mire számíthatunk. A Siófok elleni győzelemmel önbizalmat szereztünk, ezért lehet, hogy jobb lett volna, ha egyből jön a következő mérkőzés, de legalább gyorsan lemennek idegenben a nehéz meccsek, amiken gyakorolni és tanulni tudunk. Fokozatosan összeáll a csapat, így később itthon már könnyebb lesz – mondta Ábrahám Szilvia (a lenti képen balra).

- A Győr játékosait jól ismerjük, kielemeztük a támadásukat és a védekezésüket, megpróbáljuk megállítani őket. Otthon nagyon magabiztosak, felépültek a sérültjeik is, így erősebb összeállításban fognak tudni pályára lépni, mint eddig. Mindenki tudja, hogy papírforma szerint ők az esélyesek, de mindent megteszünk a győzelemért – értékelt Veszeli Judit (a lenti képen jobbra).


Szükség lesz a lányok góljaira a Győr ellen is

A csapat nagy erőbedobással készül a mérkőzésre, aki nem szeretne lemaradni, a cunder.hu internetes portálon élőben figyelemmel követheti a 18:00-kor kezdődő összecsapást, melyről természetesen a Hajráveszprém.hu is beszámol.