A legnehezebb ellenfelek letudva

Újabb nagy falat várt a Veszprém Barabás KC női kézilabdacsapatára, a tavalyi BL-döntős Győri Audi ETO KC otthonába látogattak a lányok. A mérkőzés egyértelmű esélyese a hazai csapat volt, de a veszprémiek nem feltett kézzel léptek pályára.

A vendégek dolgát megnehezítette Ábrahám Szilvia hőemelkedése, és Alzbeta Pollakova játékára sem számíthatott Gyurka János.

Az első félidő feléig jól tartotta magát az újonc csapat, a hazaiak rendre egy-két góllal vezettek. A 16. perctől fokozatosan elhúzott a győri csapat, a veszprémi gólgyártás 8 találatnál elakadt. A győriek zsinórban öt gólt szereztek, 11:8-ról 16:8-ra növelték előnyüket. A különbség nagyobb is lehetett volna, de jókor jöttek Hoffmann Kitti bravúrjai és Gyurka János időkérése is.

A veszprémi csapat vezetőedzője rendet rakott a fejekben, így a félidő végjátékából a vendégcsapat jött ki jobban. A határozott védekezésnek és a gólerős játéknak köszönhetően felzárkózott a csapat hat gólra. (17:11)

A második játékrész elején – hasonlóan az elsőhöz – jól tartották magukat a veszprémi lányok, 21:15-nél még hatgólos volt a hazai csapat előnye. Ekkor azonban ritmust váltottak a győriek, a gyors letámadásoknak köszönhetően tízgólosra növelték előnyüket. (28:18)

A végjátékban nem törtek össze a veszprémi lányok, az utolsó másodpercekig törekedtek a gólszerzésre. Végül tizenegy góllal nyertek a hazaiak, de a világ egyik legjobb csapata ellen ez az eredmény, és szívós, kitartó játék bizakodásra adhat okot a szerdai Magyar Kupa és a következő bajnoki mérkőzés előtt.

Mérkőzéstükör

- Azt kértem a lányoktól, hogy fegyelmezetten, harciasan játsszanak, ami többé-kevésbé sikerült is. Az ellenfél fizikai fölénye kidomborodott, a magas játékosok ellen nehezen találtuk meg a réseket, és a leindításokból gyors gólokat kaptunk. Az emberelőnyös helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, a falon átlövésekben és a letámadásokban még fejlődnünk kell, a széleket viszont jól játszottuk meg. A lányok egymásért küzdöttek, ami pozitívan fog hatni a következő mérkőzésekre – értékelt Gyurka János, a veszprémiek mestere.

Győri Audi ETO KC - Veszprém Barabás KC 33:22 (17:11)

Győr, 1000 néző, vezette: Medve Róbert, Nagy László
Győri Audi ETO KC: Pálinger Katalin - Mravíková Katarina 4, Hornyák Ágnes, Kovacsics Anikó 5(3), Spiridon Simona 5, Amorim Eduarda 7, Vérten Orsolya 4. Csere: Oguntoye Viktória, Orbán Adrienn 3, Mayer Szabina 1, Szegedi Orsolya 2, Tóth Eszter 1(1), Kisfaludy Anett 1.
Vezetőedző: Konkoly Csaba

Veszprém Barabás KC: Hoffmann Kitti – Smidéliusz Júlia, Weigel Zita 1, Ábrahám Szilvia 4, Gertsmár Renáta 3, Veszeli Judit 7(3), Horváth Viktória 1. Csere: Lengyel Edit, Bognár Zsuzsanna 3, Koszorús Katalin, Szabadfi Ágnes, Földes Viktória 3.
Vezetőedző: Gyurka János
Kiállítások: 8 ill. 8 perc