142 mérkőzés 2 nap alatt

Szombaton a hölgyek és a férfiak versenyét rendezték a SMASH Strandröplabda Bajnokság első fordulójában, vasárnap pedig az amatőr és a vegyes kategória résztvevői léptek homokra Balatonfüreden. Óriási hőség, rengeteg meccs, színvonalasabbnál színvonalasabb strandröplabda.

Szombaton 9:15-kor indult hosszú útjára a labda. Két pályán női, egyen pedig férfi küzdelmeket csodálhatott délelőtt a nagyérdemű. A lányok csoportmeccsei után azonban már a fiúké volt a két pálya. Mindkét kategóriában 16 csapat tudott nevezni, a négyes csoportokból az első két helyezett jutott a legjobb nyolc közé, a harmadik negyedik helyezettek keresztjátékkal döntötték el, hogy a kilencedik, vagy tizenharmadik pozíciót szerzik meg.

A hölgyeknél a tavalyi bajnok Dordzsceren Dádzsó - Jezerniczki Tímea, a négy közé jutásért a Vercseg Zsuzsanna - Szokol-Humay Dea duót fektette két vállra, az elődöntőben pedig Járai Johanna - Kovács Lilla kettőst múlták felül 21-19 arányban. A másik elődöntő is rendkívül szorosra sikeredett, Ördög Rita - Koroknai Emese 22:20 -ra verte Kaszás Nóra - Sipos Regina párost. A női győztes az első fordulóban végül a Dordzsceren Dádzsó - Jezerniczki Tímea lett, így vezetik az összetett állást.


Szombaton és vasárnap is maximális számú nevező volt a SMASH-en

A férfiak mezőnyében is jócskán találhattunk erős párosokat, végül a négy közé a rutinos Balta Krisztián - Bolvári Dániel, a pécsi Horváth Balázs - Kiss Nicholas, a budapesti Csepregi Ádám - Marko Ronkainen, valamint Ardon András - Sós Gergely verekedte be magát. A végső győzelmet az esélyesnek gondolt Horváth-Kiss kettős szerezte meg. A tavalyi címvédő Varga - Hartinger duó ötödik helyen zárt, azonban ezzel az eredménnyel elégedettek, hiszen a páros egyik tagja, Varga Jácint bokasérülése után most tért vissza a pályára.

Szombat éjjel kicsit felfrissült az időjárás azonban vasárnap virradóra már ismét tökéletes strandröplabda idő alakult ki. A 24 vegyes páros mellett 4 amatőr csapat is nevezett a viadalra. A háromfős csapatok között körmérkőzések, majd 1-1 helyosztó döntötte el a végső sorrendet. A rendkívül küzdelmes és kiélezett csaták végén az Őry Fanni, Pintér Máté, Pintér László trió hódította el a győzelemért járó serleget.


A férfi döntőt a Horváth - Kiss (balra) kettős nyerte

A legtöbb nevezést vegyes kategóriában tudták elfogadni a szervezők. A labdarúgó EB-hez hasonlóan itt is hat négyes csoportban küzdöttek a csapatok, a legjobb 16 mezőnye tehát ugyanúgy alakult ki mint az Európa Bajnokságon. Már a nyolcad döntőben is döntőnek beillő összecsapások voltak, óriási küzdelem alakult ki a továbbjutásért. Végül az első négy sorrendje a következő lett: 1, Májusi Dóra - Horváth Balázs; 2, Krankovits Tamás - Jezerniczki Tímea; 3, Kiss Brigitta - Szabó Gergely; 4, Szalontai Eszter - Szabó Gábor

Ismét igazán eredményes napokat zárt a már hatodik éve megrendezésre kerülő SMASH, rengeteg nézőt, illetve versenyzőt vonz az esemény. A következő forduló Zánkán kerül lebonyolításra, ahol még több csapat léphet majd pályára, ugyanis több pálya áll a rendelkezésre, így várhatóan bővül a nevezők listája.