Mindenki bízik a csapatban

Az európai szövetség (EHF) megreformálta a lebonyolítást, így a négy hatos csoportból négyen jutnak tovább a nyolcaddöntőbe, majd egyenes kieséssel a legjobbak jutnak a negyeddöntőbe, a párharcok győztesei pedig egy négyes döntő, vagyis a final four résztvevői lesznek.

Az első kalapból kihúzott MKB Veszprém KC a „B” jelű csoportba került a német Rhein-Neckar Löwen, a francia Chambéry, a szlovén Gorenje Velenje, a bosnyák Bosna Sarajevo és a selejtezőből felkerülő lengyel Vive Kielce társaságában. Nehéz hatos csoportba került a csapat, ráadásul az első két mérkőzést idegenben kell lejátszani a Löwen és a Chambéry otthonában.

A klubvezetés egyértelmű elvárása a legjobb négy közé kerülés, de a végső cél a final four, ami ha nem sikerül, nem dől össze a világ, de az egész csapat meg fog tenni mindent a hőn áhított cél elérése érdekében. Anyagilag is a legjobb négy közé jutás lenne a kifizetődő, csak összehasonlításképpen: a csoportmérkőzések után 40 ezer eurót kap a csapat, míg a végső győztesnek 250 ezer euró üti a markát.

Mint arról korábban beszámoltunk, jó felkészülésen van túl a csapat, egyre gördülékenyebben halad a gépezet. Teljes erőbedobással készülnek a kézisek az első idegenbeli mérkőzésre, ám több sérültje is van a csapatnak. Fazekas vádlisérülés miatt hagyott ki négy hetet, Pereznek az eltört hüvelykujját kellett műteni, de kisebb sérüléssel bajlódik Mirkovics, Iváncsik Gergő, Sulics, Gulyás és Eklemovics is. Ha tehetik, mindannyian vállalni fogják a játékot.

"Minden meccsre győzelemmel készülünk"

- Két idegenbeli mérkőzéssel kezdünk ebben a nagyon nyitott csoportban. Minden meccsre győzelemmel készülünk, de ha nem nyerünk idegenben az első két összecsapáson, akkor sem dőlt el semmi. A Löwennek egy világválogatottal felérő csapata van, de a játéktudásunkkal ezt kompenzálni tudjuk – mondta Mocsai Lajos, mesteredző.

Az első megmérettetés tehát vasárnap 16:30-kor vár a csapatra Löwenben, a mérkőzést a Viasat 3 csatorna közvetíti, így a televízió előtt szurkolhatnak a kézilabda szerelmesei.

Ne feledjük, megkezdi szereplését a BL-ben a hazai nagy rivális, Pick-Szeged csapata is, szurkoljunk a legrangosabb európai kupában szereplő másik magyar csapatnak is. A szegediek a Csehovszki Medvegyi ellen lépnek pályára szombaton.

Az MKB Veszprém BL-mérkőzései:

2009. 10. 04. Rhein-Neckar Löwen–MKB Veszprém
2009. 10. 11. Chambéry–MKB Veszprém
2009. 10. 17. MKB Veszprém–Vive Kielce
2009. 11. 08. Gorenje Velenje–MKB Veszprém
2009. 11. 14. MKB Veszprém–Bosna Sarajevo
2009. 11. 21. Bosna Sarajevo–MKB Veszprém
2010. 02. 13. MKB Veszprém–Chambéry
2010. 02. 21. MKB Veszprém–Rhein-Neckar Löwen
2010. 02. 27. MKB Veszprém–Gorenje Velenje