Száznegyvenegy csapat érkezik a 21. Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztiválra

Huszonegyedik alkalommal rendezik meg a Cell-Cup Nemzetközi Kézilabda Fesztivált Veszprémben és további három településen.

Süle Nándor főszervező a keddi, veszprémi sajtótájékoztatón elmondta: idén 21 ország 141 csapattal vesz részt az augusztus 6. és 12. között sorra kerülő tornán öt korosztályban és tíz kategóriában. Érkeznek csapatok Ausztriából, Belgiumból, Kínából, Horvátországból, Csehországból, Finnországból, a Feröer-szigetekről, Németországból, Hongkongból, Izraelből, Kuvaitból, Mexikóból, Máltáról, Norvégiából, Lengyelországból, Romániából, Szerbiából, Szlovákiából, Tajvanból, Ukrajnából és számos magyar egyesülettől is.


Fotó: cellcup.hu

A mérkőzéseket Veszprémben, Alsóörsön, Balatonfüreden és Várpalotán rendezik majd tíz sportcsarnokban. A megnyitót és a döntőt is a Veszprém Arénában tartják. A versenyre 15 nemzetközi és 25 hazai játékvezetői páros érkezik.

A Cell-Cup rendezvényein az elmúlt húsz évben 53 ország 1993 csapatában több mint 36 ezer versenyző vett részt. A tornát 1997-ben a Vas megyei Celldömölkön rendezték meg először négy korosztályban hét ország 42 csapatával. A növekvő létszám miatt előbb Pápára, majd 2005-ben Veszprémbe költözött a rendezvény.