Német győzelem a BL-ben

Nehéz csoportba került az MKB Veszprém KC kézilabdacsapata, és rögtön az első mérkőzésen az egész sorozat egyik legerősebbnek tűnő gárdájának, a Rhein-Neckar Löwen otthonában kellett pályára lépnie.

A mérkőzés elején mintha az öltözőben maradtak volna a srácok. Vujin kapufára ejtette az első büntetőt, és Sulic ugyan egalizált az első német találat után, de a veszprémi emberelőny ellenére a hazaiak szerezték sorra a gólokat, így a 7. percben már 5:1-re vezetett a Löwen. A veszprémi gólcsendet ismét Sulic törte meg szorongatott helyzetből, de a németek újabb két góllal válaszoltak (7:2)

Perics első védését követően feljavult a veszprémi védelem, igaz, Lushnikov és Lapcevic határozott, kemény megmozdulását egy-egy sárga lappal honorálták a játékvezetők. Szerzett viszont három gólt a csapat, Sulic beállóból, Iváncsik Tamás lerohanásból volt eredményes, míg Vujin a második hetesét magabiztosan értékesítette. (7:5)

A németek azonban ismét könnyű gólokat szereztek (9:5), míg a vendégeknek meg kellett küzdeniük minden egyes találatért. Eklemovics kapufás bombája mellett Iváncsik Tamás szerzett emberhátrányból gólt, így feljött a csapat 10:7-re, de Lapcevic kiállítását három góllal büntette a vendéglátó. A további könnyű gólokat Mocsai Lajos időkéréssel és kapuscserével – Fazekas váltotta Pericet - próbálta megakadályozni, ami sikerült is. Fazekas remekül védett, Terzic távoli bombáját követően Eklemovics kétszer is eredményes tudott lenni, és máris a német edzőnek kellett időt kérnie.

A rövid szünetet követően Terzic harcolt ki büntetőt, amit Vujin értékesített, ezzel egy gólra csökkent a két csapat között a különbség. (13:12) A félidő hajrája azonban a házigazdáknak sikerült jobban, Terzic második kiállítása mellet négy német találatra csak kettő magyar érkezett, így háromgólos hazai előnnyel vonultak szünetre a csapatok. (17:14)

A második játékrészben sokkal kiegyensúlyozottabb volt a veszprémi csapat teljesítménye. Perez és Iváncsik Gergő találatai mellett szükség volt Sulic beállós góljára is, így a négygólos hátrányt sikerült ledolgozni kettőre. (21:17)

Nem tudott azonban közelebb kerülni a Löwenhez a veszprémi csapat, rendre két-három góllal vezettek a hazaiak. Szép megmozdulásokat láthattak a szurkolók mindkét oldalon, a németeknél Stefansson mutatott be kínai figurát, míg a vendégeknél a Sesum-Gulyás összjáték és a Peric által hárított büntető volt tetszetős.

A Mocsai-legénység a 47. perc elején érte utol a Löwen gárdáját, Vujin egalizált átlövésből. (24:24) A kemény munka eredményének nem tudtak sokáig örülni a veszprémiek, két gyors hazai gól következett, majd 28:25-nél hárommal, 30:26-nál pedig néggyel mentek a németek.

A veszprémiek azonban nem adták fel, Gulyás egyszer, majd Vujin kétszer volt eredményes, így egyetlen gólra ledolgozta hátrányát a csapat. (30:29) Bielecki azonban szerte foszlatta a veszprémi reményeket, majd Stefansson állította be a végeredményt időn túli hétméteresből. (31:29)

Rhein-Neckar Löwen – MKB Veszprém KC 32:29 (17:14)

Karlsruhe. Vezette: Gjeding, Hansen (dánok).
Löwen: Szmal, Fritz (kapusok) - Alvanos, Bielecki 6, Gensheimer 1 (1), Groetzki 6, Gudjonsson 1, Harbok, Manojlovic 3, Müller, Myrhol 4, Prieto, Roggisch 2, Sigurdsson 7, Stefansson 2 (2).
Vezetőedző: Ola Lindgren
Veszprém: Peric – Iváncsik T. 3, Vujin 8 (3), Sulic 6, Eklemovics 3, Terzic 1, Iváncsik G. 3. Csere: Fazekas (kapus), Gulyás 2, Lapcevic, Lushnikov, Perez 2, Sesum 1, Vilovski.
Vezetőedző: Mocsai Lajos
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/3

A következő mérkőzésen ismét idegenben lép pályára az MKB Veszprém KC, nehéz – de talán a mainál könnyebb – mérkőzésre számíthatunk a francia Chambéry otthonában.

csoport további mérkőzései:

Bosna Sarajevo (bosnyák)–Chambéry (francia) 24–23 (13–12)
Vive Kielce (lengyel)–Gorenje Velenje (szlovén) 23–21 (9–13)