Nyit a Varázsszőnyeg Fejlesztőközpont!

Szeptember 8-án és 11-én ingyenes nyílt napot tart a gyermekek és a felnőttek mozgásfejlesztésével foglalkozó központ.

A kezdeményezés ötletgazdája, Czabuláné Nagy Andrea sajtótájékoztató keretében ismertette a szeptember 13-án nyitó fejlesztő központ tevékenységét, és kialakult a nyílt nap programja is, mely a cikk végén található, szeretettel várják az érdeklődőket minden kötelezettség nélkül.

- Már az 50 évvel ezelőtti kutatási eredmények is bizonyítják, hogy a mozgás fejlettsége egyenesen arányos az idegrendszer fejlődésével, vagyis ha a mozgásrendszerünk nem elég fejlett, akkor az idegrendszeri rendellenességekhez is vezethet. Ha a gyerekek 5-6 éves korukig nem mozognak, nem függetlenednek a fej és a végtagok, nem alakul ki a domináns oldal, és mire ezt a szülő észreveszi, a szakembereknek már sokkal nehezebb a dolguk. Nagy gondot kell fordítanunk gyermekeink mozgásának fejlesztésére, de a szülők nem tudnak kihez fordulni – magyarázta Czabuláné Nagy Andrea, aki az A Fény Sportegyesületet is vezeti.


Egy zenés foglalkozás a nyári táborban (balra) és Czabuláné Nagy Andrea (jobbra)

A fejlesztőközpont a szülőknek is támpontot ad, a gyerekek a mozgásfejlesztésen keresztül kiegyensúlyozottabbak lesznek, javulnak az iskolai eredményeik, és megelőzhető a tanulási problémák kialakulása is. A foglalkozásokon pedagógusok, gyógypedagógusok, gyógytornászok, logopédusok és mozgásfejlesztők fognak dolgozni, sőt idegen nyelvet is tanulhatnak a gyerekek.

A fejlesztőközpont nemcsak gyerekekkel, hanem felnőttek mozgásfejlesztésével is foglalkozik. Fitness, alakformáló és Iron boxing valamint AVIVA torna várja majd a felnőtteket és az egyetemistákat. A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Király Tibor, a Nyugat-magyarországi Egyetem győri kara Testnevelési Tanszékének vezetője, aki egykori tanítványát hasznos tanácsokkal segíti.

- A mozgás a személyiség része, és ezt nem lehet eleget hangsúlyozni. A mozgás kimaradt a családi tradíciókból, pedig ez hihetetlenül fontos. Fel kell hívni a szülők figyelmét arra, hogy ők tegyenek meg mindent a gyerekük mozgásfejlesztése érdekében. Rá kell irányítani a figyelmet arra, hogy az újszülött gyermekek az ilyen irányú nevelésből hosszú távon profitálni fognak – mondta Dr. Király Tibor.


Dr. Király Tibor és Szalai Tamás

Meghívást kapott a sajtótájékoztatóra Szalai Tamás, a Simonyi Zsigmond Általános Iskola nyugdíjba vonuló testnevelője, az idei év Sporttal Veszprémért díj nyertese.

- 30 éven keresztül foglalkoztam elsőtől nyolcadik osztályig a gyerekek testnevelésével, és a mai napig azt tartom, hogy fül nélkül nem tud semmit a gyerek. A hangjelzések – taps, síp, fütty – hatására fejlődik a ritmusérzék és a figyelem, ami később az írásban, az olvasásban, a matematikában és az élet számtalan területén a gyerekek hasznára válik – hangsúlyozta Szalai Tamás.

Az esemény fővédnöke, Porga Gyula alpolgármester nem tudott résztvenni a sajtótájékoztatón, de támogatásáról biztosította a kezdeményezést. A fejlesztőközpont munkatársai keresik a lehetőségeket a további fejlődésre, pályázatokat adnak be, szponzorokat keresnek, és van egy elbírálás alatt álló pályázatuk is a VEDAC-cal közreműködve.


Iron boxing és aerobic

Szeptember 8-án és 11-én 8:00 órától nyílt napot tart a fejlesztőközpont a Persona Body Clubban (József Attila utca 9.), ahol a foglalkozások is lesznek. Ott lehetőség nyílik szakemberekkel - gyógypedagógus, logopédus, mozgásfejlesztő, pszichológus, kineziológus, gyógytornász, zenetanár (Kokas zenepedagógia), fejlesztőpedagógus – beszélgetni, időpontot egyeztetni és bemutató foglalkozásokon díjmentesen résztvenni.

Varázsszőnyeg Fejlesztő Központ nyílt nap

Szeptember 8. (szerda) és szeptember 11. (szombat)

Délelőtt

8:00-9:00 Ovistorna mozgásfejlesztő pedagógus vezetésével

9:00-9:45 Kismamatorna (pocakos kismamák és csecsemős kismamák részére egyaránt)

10:00-11:00 Baba-mama torna és zenei fejlesztés Kokas pedagógiával (tipegős kortól)

Délután

16:00-tól fél órás foglalkozások

Kisteremben:
- játékos angol nyelvtanulás

Nagyteremben:
- Iskola előkészítő ovistorna
- Alapozó nagycsoportos fejlesztés
- Balett
- Fitnessbalett

18:00-20:00 Felnőtteknek Fitness, alakformáló aerobic és Iron boxing 

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is
http://badge.facebook.com/badge/331816567843.3923.2001053217.png