Győzelem felejthető játékkal

Az NB3 8. fordulójában a Veszprém FC csapatára ismét megyei rangadó várt, az a Badacsonytomaj látogatott a királynék városába, amely gárda a tavalyi szezonban öt bajnoki ponttól fosztotta meg a hazaiakat, így volt miért visszavágni a szombati mérkőzésen.
Szerencsére a kisebb sérüléssel és betegséggel küszködő játékosok is vállalni tudták a játékot, így a veszprémiek a legjobb összeállításukban léphettek pályára, csak az eltiltott Szőllőskei hiányzott.

Az összecsapás nem úgy indult, ahogy azt sokan gondolták volna, a Badacsonytomaj bátor játékkal rukkolt elő, és alig két perc alatt két gólt is rúghattak volna. Először Pálfi hazaadására csapott le majdnem a vendégek csatára, majd Kiss Márton lépett ki a védők közül, de lövését Varga védte bravúrral. Az első hazai próbálkozásra az 5. percig kellett várni, Kalcsó lövése azonban a kapus kezében halt el. Egy perccel később megszerezhette volna a vezetést a VFC, Finta játszotta be a labdát a lesre játszó védők közé, azonban Babos 11 méterről óriási helyzetben a kapusba bombázta a játékszert. A következő negyedórában kiegyenlítetté vált a mérkőzés, a kapuk nem forogtak veszélyben, a mezőnyben küzdöttek egymással a srácok.

A 26. percben váratlanul előnyhöz jutottak a veszprémiek. Soós játszott Tatai elé, akit Bognár sem tudott megállítani, így a 16-os vonaláról kilőtte a kapu jobb felső sarkát, 1-0. Két perc sem telt el, máris két gól volt a különbség, Kalcsó jobboldali szögletét Soós fejelte a bal kapufa segítségével a vendégkapuba, 2-0. A két gyors találat megzavarta a tomajiakat, a veszprémiek sorra szőtték támadásaikat. A 38. percben Kalcsó ezúttal balról ívelt be egy sarokrúgást, az érkező Fehér megcsúsztatta a labdát, a jól helyezkedő Leitold pedig a kapus mellett a hálóba fejelt, 3-0. A félidő végére még egy vendég lehetőséget jegyezhettünk fel, egy szabadrúgást Pandúr fejelt a hazai kapura, de Vargának sikerült mentenie a bal alsó sarokból 

 A második félidőre mintha az öltözőben maradt volna a hazai csapat, a vendégek rendre átjátszották a hazai középpályát, sorra vezették veszélyes kontráikat, ennek az 56. percben meg is lett az eredménye, szépített a Tomaj. A csereként beállt Tóbiás mintegy 25 méterről lövésre szánta el magát, bombája a hazai kapu baloldalában kötött ki, 3-1. Orbán Tamás kettőscserével próbálta frissíteni csapatát, de sajnos kevés eredménnyel. A gól után a két tizenhatos között folyt a küzdelem, helyzetek inkább a vendégcsapat előtt adódtak, de 1-2 hazai próbálkozást is láthattunk. A 87. percben végleg eldőlhetett volna az összecsapás, Miskei az alapvonalról ívelt középre, az érkező Czvetkó senkitől sem zavartatva, 7 méterről a bal kapufa mellé fejelte a labdát. Egy perccel később a kihagyott helyzet megbosszulta magát, egy jobb oldali szöglet pattant meg Kiss Gábor combján, a játékszer Varga Tamás mellett került a hazai kapuba, 3-2. A hátralévő időben a vendégcsapat mindent elkövetett az egyenlítésért, de szerencsére nem sikerült a hálóba találniuk, így nagy nehézségek árán itthon tartottuk a három pontot.

Az első félidőben magabiztos játékot mutatva megnyugtató előnyt harcolt ki a VFC, de a második játékrészben nem találta saját játékát a hazai csapat, rengeteg technikai hibát követtek el a játékosok. Nem szabad semmilyen következtetést levonni az összecsapásból, hiszen ebben az osztályban minden mérkőzés más, de figyelmeztető jelnek tekinthetjük a jövőre vonatkozóan, nem biztos, hogy ez a teljesítmény legközelebb elég lesz a győzelemhez.

Jövő hét vasárnap a Répcelak gárdájához utazik a Veszprém csapata, reméljük, hogy jobb játékkal rukkolnak elő a srácok, és folytatják menetelésüket a bajnoki cím felé.

Veszprém FC – Badacsonytomaj 3:2 (3:0)

300 néző
Játékvezető: Tuczai Miklós
Asszisztensek: Király Zsolt, Kóbor Péter

Összeállítások:

Veszprém FC: Varga T. – Garai, Fehér, Pálfi, Leitold – Weibel, Soós, Kalcsó, Tatai – Finta, Babos. Vezetőedző: Orbán Tamás

Badacsonytomaj: Simon – Szabó, Bognár, Molnár, Kiss G. - Hegedűs, Purt, Fonnyadt, Kiss M. – Pandúr, Hujber. Vezetőedző: Damina László

Cserék: Babos helyett Czvetkó a 46. perben, Garai h. Miskei és Finta h. Novothny az 55. percben, illetve Molnár h. Bódai a 13. percben, Hujber h. Tóbiás a 46., Pandúr h. Nagy a 69. percben.

Gólszerzők: Tatai 26., Soós 28., Leitold a 38., ill. Tóbiás 56., Kiss G. 88. percben.

Sárga lapok: Weibel, Tatai, Fehér.
Szögletarány: 6:6