Igazságos döntetlen

Kétszer is hátrányból felállva döntetlent ért el a VLS Veszprém a dobogósok randevúján a BVSC ellen a labdarúgó NB III 35. fordulójában.

Szép számú nézősereg előtt kezdődött meg a mérkőzés. A Veszprém támadólag lépett fel, az első tizenöt percben jóformán a BVSC térfelén zajlott a mérkőzés.

Ezt követően kiegyenlítettebb lett a játék, egy kapura lövés után Kovács kapusról kipattant a labda Galacs elé, aki három méterről óriásit hibázott. A 28. percben Zachán elvétett egy hosszú indítást, A BVSC támadói azonnal lecsaptak a labdára és a középre adást Kokenszky pöckölte a hálóba, 0-1. A középkezdés után mindjárt a kaputól 25 méterre szabadrúgáshoz jutott a Veszprém: a labdának Kovács D. futott neki s bődületes bombája a menteni igyekvő kapusról vágódott a hálóba, 1-1.


Fotó: Gyarmati László

A második félidőben inkább mezőnyjáték folyt, A 73. percben a jobboldalról az egyik vendégszélső jól játszotta a labdát középre és a veszprémi védőket megelőzve Erdélyi lőtt a hálóba, 1-2. Húsz percen át a VLS mindent egy lapra feltéve támadott, s a 92. percben Molnár középre adását Major látványosan vágta úgy a hálóba, hogy előtte az a felső lécet is érintette, 2-2. Jól szórakozott a szép számú nézősereg és igazságos döntetlen született.

Pető Tamás: – Jó eredményt értünk el, extra játékot mutattunk, a játékosok végig hittek abban, hogy meg tudják fordítani az eredményt. Most láthattuk, a különbség köztünk és az elöl lévő két csapatok között annyi, hogy míg a BVSC támadói két helyzetből kettőt berúgtak, mi a tucatnyi lehetőségből csak kettőt értékesítettünk. Üdvözöljük a mosonmagyaróváriakat!

VLS Veszprém–BVSC Zugló 2-2 (1-1)
Veszprém, 300 néző. V.: Ducsai.

VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Gulyás, Galacs (Major 59.), Gálfi (Molnár 59.), Somogyi, Kovács D., Baldauf (Varga 73.), Vass, Krebsz (Rédling 73.), Zachán.
Edző: Pető Tamás.
BVSC-Zugló: Kovács B. – Nagy J., Szalánszki (Frőhlich 84.), Kokenszky, Szilági, Batizi-Pócsi (Májer 60.), Géringer, Balogh, Tóth K., Takács, Fisli (Erdélyi 70.).
Edző: Buzsáky Ákos.