Elsöpörték a Kutyákat

Magabiztos győzelmet aratott a Veszprém Wildfires az Újpest Bulldogs otthonában, a Futótüzek öt touch downt szereztek.

 Már az első támadásnál beszorították a veszprémiek az újpesti védőket, egészen 10 yardig szépen, fokozatosan haladtak előre. Ekkor azonban egy rossz passznak köszönhetően elvesztette a labdát (interception) a Wildfires, de az ellenfél nem tudott pontot szerezni. Sikeres veszprémi futó- és passzjátékokat láthattak a nézők, de az utolsó pillanatban rendre nem összpontosítottak jól a vendégek. Az újpesti támadásokat azonban sikeresen állították meg, folyamatosan negyedik kísérletre kényszeríttették a Bulldogokat. Az első negyed pont nélkül, - és ami rendkívül szokatlan - büntetés nélkül telt el. (0:0)

A második negyedben a veszprémiek futójátéka dominált, de a kapott büntetések miatt a már megnyert yardokat veszítették el a vendégek. Storcz András 45 yardos field goal kísérletével végre megszerezte a vezetést a Wildfires (3:0), és tovább is növelhette volna előnyét, de a támadók nem tudtak élni a lehetőséggel. A második negyed végén Kurucz Csaba túl későn adott információt Rábel Csabának (head coch), amivel elvonta a figyelmét, a hazaiak futója azonban egy 40 yardos futás végén senkitől sem zavartatva elejtette a labdát. Több furcsa ítélet borzolta a vendégek kedélyeit, melynek köszönhetően 9. kísérletre összehozták az újpestiek a mérkőzés első toch downját, Czuprik Zoltán irányító futásával. (6:3)

A szünetben alapos fejmosást kaptak a veszprémiek, ami jót tett a csapatnak, hiszen alig kezdődött el a második félidő, Krosenczki Imre futásával visszavette a vezetést a Wildfires (6:9), a jutalom rúgás meghiúsult rossz snap miatt. Egy gyorsan elhaló újpesti támadást követően tovább növelték előnyüket a veszprémi srácok, Kiss Lajos fullback oldalsó futásával. (6:15) A hazaiak tehetetlenül nézték a Futótüzek támadásait, a Bulldogok a red zone közelébe sem kerültek. A vendég edzőpárosnak lehetősége nyílt további játékok, trükkök bevetésére, ennek eredményeképpen Császár Máté még a 3. negyedben újabb touch downt ért el, az extránál pedig trükkös játékkal, Storcz András passzát Cziszer Gergő kapta el. (6:23)

A záró negyedben ott folytatta a Veszprém, ahol az előzőben abbahagyta, a fiatalok is játéklehetőséget kaptak, sőt a kulcsfontosságú irányító poszton is cseréltek a vendégek. Nem tört meg a Futótüzek lendülete, Krosenczki önmaga második, csapata negyedik touch downját szerezte egy kifelé gördüléssel (roll out), majd Storcz jutalom rúgása is sikeres volt. (6:30) Megvillantották oroszlánkörmeiket az újpestiek is, egy hatalmas sackből kibújó irányító átverte a veszprémiek védelmét, átpasszolta a védők feje felett a labdát, az elkapónak pedig már nem volt nehéz dolga. (12:30) A kirúgás után azonnal válaszolt a Veszprém: a harmadik irányító, Szél Márton sikeres passzt adott Storcz Andrásnak, aki lefutotta a védőket, és megszerezte szokásos touch downját, amihez kellett Cziszer Gergő hatalmas blokkja is. A sikeres extrával kialakult a 12:37-es végeredmény.

Mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a végig jobban teljesítő veszprémi védelem öt labdaszerzést ért el (három interception, két fumble) az óriási ütközések és hatalmas blokkok mellet. A bajnokság utolsó mérkőzését hazai pályán játssza a Wildfires az Eger Heroes ellen szeptember 19-én (vasárnap) 15:00 órától a Schönherz-pályán.

Mérkőzéstükör

- Elégedettek lehettünk a 2. félidei teljesítményünkkel, az első játékrész tanulsága az, hogy nem elég a felszerelést a pályára küldeni. Nagyon kemény meccs vár ránk az Eger ellen, várhatóan kissé fáradtan fognak érkezni, mert a Wolfs ellen játszanak a következő hétvégén. Ki kell használni a szurkolóink buzdítását, ha sikerrel vesszük a találkozót, akkor a 6. helyen végezhetünk a bajnokságban. A vezetőség csak a győzelmet tartja elfogadhatónak az Eger csapata ellen – mondta Kurucz Csaba, a Wildfires defense edzője.

Újpest Bulldogs – Veszprém Wildfires 12:37 (0:0, 6:3, 0:20, 6:14)

150 néző
MVP: Storcz András (#2)
Büntetések: 120 yard illetve 135 yard