Új edző a floorballosoknál

A vasárnap kezdődő új idénynek Kiss Zoltán játékos-edző irányításával vág neki a VESC Lizards, amely jelentős változásokon ment át.

A váltás legfőbb oka az volt, hogy Kovács Tamás már nem tudta vállalni más elfoglaltságok miatt az edzősködést a klubnál. Rám azért esett a választás, mert már a tavalyi év folyamán is segítettem az utánpótlás csapatnál, meccsekre jártam velük, és igencsak jó rálátásom van a szakmai dolgokra - mondta Kiss Zoltán, a csapat új játékos-edzője.

Az előző bajnokságban hajszálon múlott a feljutás, hogyan élte meg ezt a csapat?

Igazán nagy esélyt szalasztottunk el a tavalyi évben, és ezt nehezen tudta feldolgozni a csapat. Sokat tanultunk a vereségből. Előre kell tekinteni, és idén megújult erővel futunk neki az újabb bajnokságnak, remélve a legjobbakat.

Mikor kezdtétek a felkészülést, hogyan készültök a bajnoki rajtig?

Az előző bajnoki szezon befejeztével 2 hónapos pihenőt kaptak a srácok, majd augusztus elejétől egyéni felkészülés következett. Nyár végén egyhetes edzőtáborban vett részt a csapat, ahol napi két edzésen kellett helytállni. Itt leginkább állóképesség, erőnlét és gyorsaságfejlesztő feladatok voltak a jellemzők. Ezután visszaálltunk a megszokott rendre, a heti háromszor másfél órás edzésekre.

Milyen változások történtek a játékoskeretben, kik érkeztek és kik távoztak?

Egy védő játékos, Németh Dániel érkezett Ajkáról, illetve három távozónk volt. Balogh Bence az SZPK OBI -es csapatába igazolt, a csapatkapitány Dallos Dániel sajnos munkája miatt nem tudja folytatni a csapatban, valamint Fergelt István is távozott az együttestől.

Megtörtént a bajnokság sorsolása, milyen erőviszonyokra lehet számítani az új idényben?

Hihetetlen kiegyensúlyozott a mezőny. A bajnokság mezőnye öt, tavaly első osztályú és három tavaly másodosztályú csapatból áll össze. Úgy gondolom, ebben az évben bármi megtörténhet.

Milyen céllal vágtok neki a bajnokságnak, milyen helyezéssel lennétek elégedettek a szezon végén?

A reális cél az alapszakasz végén az 1.-4. hely valamelyikének megszerzése. Ezután már egy új „bajnokság” indul, itt bármi lehetséges. Ebben a szezonban is nagyon szeretnénk érmet szerezni, amire meg is van a kiváló játékos kerete a csapatnak.

2010. szeptember 5. 12:30 VESC Lizards - Neumann Wombats, Stadion Munkacsarnok

A csapat bajnoki menetrendje itt olvasható.