Megérdemelt győzelem az ETO ellen

A szervezetten, taktikusan játszó veszprémiek megérdemelten hozták el a három bajnoki pontot a listavezető Győr otthonából.

A listavezető otthonában veszprémi támadásokkal indult a mérkőzés, az első tíz percben négy szögletet is elvégeztek a vendégek. A 9. percben Tatai kapott remek labdát, jobb oldalon ziccerben lépett ki, de a középre tartó lövését Nacsa kiütötte. Három perccel később Boromisza remek cselek után ballal próbálkozott, de a játékszer elkerülte a kaput. A 18. percben baloldali vendég sarokrúgást követően a labda a hosszún érkező Hudec elé került, aki kapásból lőtt, de a gólvonalon álló győri védő tisztázni tudott. Az első győri lövésre húsz percet kellett várni, de ez sem jelentett veszélyt a veszprémi kapura.

Fél óra elteltével ismét a VFC veszélyeztetett, Boromisza vezette befelé a labdát jobb oldalról, majd lövésre szánta el magát, de a hazai védők blokkolni tudták. Az ellentámadásnál egy veszélyes szituáció alakult ki a bakonyiak kapujánál. Fehér egy rossz felszabadítás után a tizenhatoson belül vitatott körülmények között szerelte a győriek támadóját, aki büntetőt reklamált, de a játékvezető kirúgást ítélt. A 35. percben góllá érett a Veszprém mezőnyfölénye. Tatai szerzett labdát a középpályán, majd 25 méterről kapura lőtt, ám ez még visszapattant a védőkről, az ismétlés azonban a jobb felső sarokban kötött ki (0:1). A félidő végén még egy veszélyes Leitold beadást jegyezhettünk fel, melyet a védők tisztáztak a ziccerben érkező Finta elől.

A VFC többet birtokolta a labdát az első játékrészben, mezőnyfölényben játszott a csapat, a hazaiak nem találták a vendégek játékának ellenszerét, Ahjupera felé ívelgették a labdákat, de ezek rendre veszélytelennek bizonyultak.

A második félidőre kettős cserét hajtott végre az ETO, de ez sem lendített a hazaiak játékán. Az 54. percben Finta jobb oldali beadását Sánta fejelte centikkel a kapu fölé. A veszprémiek a játékrész közepén visszaálltak, és kontrákra rendezkedtek be. A 69. percben kis híján megszerezte második gólját is a veszprémi együttes. Finta a középpályáról indulva végigszlalomozott a hazai védők között, de a lövésre már nem maradt ereje, így az a győri kapus kezében halt el. A 71. percben egy bal oldali hazai szöglet után Totadze fejelt centiméterekkel a kapu mellé.

Tíz perccel a vége előtt Tatai adott remek labdát Boromiszának, aki ziccerben lőtt, de a hazai kapus lábbal védett. A 86. percben újabb veszélyes kontratámadás után Nagy Károly cselezett ki egy védőt, majd Sántához passzolt, aki 11 méterről biztosan értékesítette a ziccert (0:2). Az összecsapás végéig már nem változott az eredmény, a Veszprém FC megszerezte első győzelmét az NB2-ben, ezzel feljött a tabellán a 11. helyre.

A csapathoz kapcsolódó hír, hogy fél évre a Veszprém FC-hez igazolt a 34 éves középpályás, Szilágyi László, aki Izlandról tér haza.

mérkőzéstükör

Klement István, a Győri ETO vezetőedzője: Olyan volt a játékunk, amilyen a hetünk volt. Elnézve a mai mérkőzést kiélezett bajnokságra számíthatunk itt Nyugaton!

Orbán Tamás, a VFC vezetőedzője: Úgy készültünk egész héten, hogy tudtuk, nagy a különbség az NB3 és az NB2 között, ezért kiemelt figyelmet fordítottunk a védekezésre, valamint a kontrákra is. Úgy gondolom, hogy ez az első percektől megvalósult, átérezték a srácok, hogy egy kicsit agresszívabb játék meghozza az eredményt. Ennek is köszönhető, hogy az ellenfelünk a két vereségünk tudatában kicsit félvállról vett minket, ők nem ismertek minket, mi készültünk belőlük. Teljesen megérdemelten nyertünk, a gólokon kívül még két-három óriási helyzet adódott előttünk. Továbbra is a bennmaradás a cél, de az ilyen győzelmek összekovácsolják a csapategységet.

Győri ETO II. – Veszprém FC 0:2 (0:1)

ETO Park, 100 néző.
Vezette: Becséri Dániel (Szalai Dániel, Kulman Tamás)

Győri ETO: Nacsa - Nagy, Ahjupera, Kiss M., Domanyik - Berde, Bieder, Sharashenidze, Nyitrai - Lasha, Miklós. Vezetőedző: Klement István

Veszprém FC: Kiss - Grósz, Pálfi, Fehér, Leitold - Hudec, Kollár, Boromisza, Sánta -Tatai, Finta. Vezetőedző: Orbán Tamás

Cserék: Nyitrai helyett Kiss Sz. és Sharashenidze helyett Simon a 46. percben, Miklós helyett Molnár az 58. percben, illetve Finta helyett Nagy K. a 70. percben, Sánta helyett Karakai a 89. percben, Tatai helyett Babik a 90. percben.

Gólszerzők: Tatai a 35., Sánta a 89. percben
Sárga lapok: Kiss, Simon, illetve Sánta.

HAJRÁVESZPRÉM.HU | Reklámozd a saját oldaladat is